Μπράιτον: Η ιδιαίτερη λογική της ομάδας του Πότερ, με το μεγαλύτερο κέρδος σε «έσοδα-έξοδα» το καλοκαίρι!

Μπορεί η Μπράιτον να έχει πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στην τρέχουσα Premier League, έχοντας κάνει και ρεκόρ βαθμών για την ίδια, όμως αυτό δεν χρειάστηκε τεράστιες επενδύσεις για να πραγματοποιηθεί. Τουλάχιστον… οικονομικές, αν αναλογιστεί κανείς πως βγήκε 77 εκατομμύρια κερδισμένη, αναλογικά με αυτά που πήρε και όσα ξόδεψε για την ενίσχυσή της!



 Μπράιτον: Η ιδιαίτερη λογική της ομάδας του Πότερ, με το μεγαλύτερο κέρδος σε «έσοδα-έξοδα» το καλοκαίρι!

Ναι, η Μπράιτον ανήκει στην Premier League, όπου τα χρήματα στην εκάστοτε μεταγραφική περίοδο δαπανώνται με τεράστια ευκολία, όμως τα δύο τελευταία καλοκαίρια, έχει αποδειχθεί ολίγον τι… ρομαντική.

Προφανώς και πουλάει ακριβά, αλλά έχει καθυστερήσει ή δεν αισθάνεται την ανάγκη να προβεί και σε μία πολυδάπανη μεταγραφική κίνηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα άλλωστε αποτελούν οι προσθήκες της. Αγόρασε τον Εστουπινιάν και τον Γκίλμουρ, ξοδεύοντας αθροιστικά περίπου όσα έδωσε πέρυσι για την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της, τον Μαρκ Κουκουρέγια.

Φέτος όμως, απέδειξε πως γνωρίζει… και να πουλάει, αν θελήσει να δώσει ποδοσφαιριστή της σε κάποιον σύλλογο του Big 6! Πούλησε με 65 εκατομμύρια λίρες τον Μαρκ Κουκουρέγια, γεγονός που τον συμπεριέλαβε στις πιο ακριβές αμυντικών στην ιστορία της Premier League και εν συνεχεία, πούλησε και τον Ίβες Μπισούμα στην Τότεναμ έναντι 30 εκατομμυρίων, δίχως και πάλι να αποδειχθεί «εύκολη» στις διαπραγματεύσεις. Το ίδιο συνέβη και με τον Νιλ Μοπέ! Έφυγε για την Έβερτον, αλλά η Μπράιτον πήρε 12 εκατομμύρια. Όχι και άσχημα…

Κάπως έτσι, προέκυψε και το τεράστιο κέρδος των 77 εκατομμυρίων, μετά την ολοκλήρωση της Deadline Day, γεγονός που την τοποθετεί στην κορυφή των ομάδων με την καλύτερη διαχείριση «εσόδων-εξόδων» στην Premier League και στην 3η θέση στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Μόνο τυχαία λοιπόν δεν είναι η πορεία της Μπράιτον, με τον τρόπο διαχείρισης του καλοκαιριού να αποδεικνύει πως ξέρει πώς να κινείται και πολύ δε περισσότερο, πως έχει πλάνο και δεν προβαίνει σε… αλόγιστες κινήσεις.

Αποτέλεσμα; Πρώτη σε κέρδος στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ιστορικό ξεκίνημα με 3 νίκες σε τέσσερα ματς και μία ήττα από την Φούλαμ και κατάληψη της 4ης θέσης του βαθμολογικού πίνακα μετά από 450 αγωνιστικά λεπτά! Πετούν ψηλά οι «γλάροι», έχει βρει τον σύλλογο που του ταιριάζει ο Γκρέιαμ Πότερ…

Δημήτρης Μανάκος