Με τον Ντε Τζέρμπι της Μπράιτον, «έκλεισαν» 12άδα οι Ιταλοί προπονητές στην Premier League – Πρώτος στην ιστορία των «γλάρων»!

Γεγονός είναι πλέον η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπράιτον από τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, ο οποίος είναι μόλις ο πρώτος προπονητής στην ιστορία των «γλάρων» που θα καθίσει στον πάγκο τους και είναι Ιταλός! Διαδέχεται τον Γκρέιαμ Πότερ, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο και εκκρεμεί η παρουσίασή του, όντας ο 12ος από τη χώρα του στην ιστορία της Premier League!



Με τον Ντε Τζέρμπι της Μπράιτον, «έκλεισαν» 12άδα οι Ιταλοί προπονητές στην Premier League – Πρώτος στην ιστορία των «γλάρων»!

Μόνο η παρουσίασή του εκκρεμεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί και το τυπικό της διαδικασίας, αλλά ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι είναι ο νέος προπονητής της Μπράιτον, καθώς έχει ήδη υπογράψει τετραετές συμβόλαιο και οι «γλάροι» ανακοίνωσαν την ανάληψη της τεχνικής τους ηγεσίας.

Διαδέχεται τον Γκρέιαμ Πότερ που αποχώρησε μετά από τρία χρόνια, για να αναλάβει την Τσέλσι, και άπαντες στο «στρατόπεδο» της ομάδας είναι ενθουσιασμένοι, μιας και πρόκειται για έναν προπονητή, που θέλει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και έχει κριθεί επιτυχημένος, τόσο στη Σασουόλο, όσο και στη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Είναι μόλις ο 12ος Ιταλός που αναλαμβάνει πάγκο ομάδας που αγωνίζεται στην Premier League και ο… πρώτος που αναμένεται να κοουτσάρει τη Μπράιτον, σε ολόκληρη την ιστορία της!

Γενικότερα μάλιστα, είναι ο πρώτος, μη Βρετανός, που αναλαμβάνει τους «γλάρους» από το 2014 και μετά, με τον τελευταίο να είναι ο Χίπια και τον Γκουστάβο Πογέτ να συμπληρώνει την τριάδα, μετά την παρουσία του στον πάγκο της Μπράιτον, από το 2009 και έπειτα!

Μένει να δούμε αν η πορεία του στο «Άμεξ» θα κριθεί επιτυχημένη και αν θα ξεπεράσει το ατομικό του ρεκόρ με μία ομάδα, μιας και το μεγαλύτερο διάστημα που έχει παραμείνει σε πάγκο, είναι από το καλοκαίρι του 2018, μέχρι το Μάιο του 2021, στη Σασουόλο και την Serie A, όπου έδωσε 120 ματς ακριβώς, μην έχοντας ηττηθεί στα 79 (43 νίκες, 36 ισοπαλίες)!

Όπως και να έχει πάντως, η πλειοψηφία των συμπατριωτών του στην Premier League είναι επιτυχημένοι… Ο Βιάλι είναι ο πρώτος που ανέλαβε αγγλική ομάδα από το 1992 και έπειτα, την Τσέλσι, το 1998, ο Κόντε και ο Σάρι που πήραν τίτλους με τους «μπλε», ο Κλαούντιο Ρανιέρι το πρωτάθλημα με τη Λέστερ, ο Κάρλο Αντσελότι με τα πεπραγμένα του να είναι γνωστά, ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο με το Champions League, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι με το πρώτο πρωτάθλημα της Μάντσεστερ Σίτι και ακόμη και ο Τζόλα, με ποσοστό 68% νικών με τη Γουότφορντ, ανεβάζοντάς την στην κορυφαία κατηγορία του «Νησιού»!

Είναι ακόμη ο Γουόλτερ Ματζάρι (41 ματς με τη Γουότφορντ) και ο Φρανσέσκο Γκουϊντολίν (Γουότφορντ και τώρα στη Σουόνσι), αλλά και ο Πάολο Ντι Κάνιο, με θητεία στη Σάντερλαντ το 2013, για 13 μόλις ματς, κατέχοντας και το μικρότερο ποσοστό νικών από Ιταλούς προπονητές στην Premier League (3 νίκες, 42,1% αήττητος).

Δημήτρης Μανάκος