Άρσεναλ: Έφτασε ήδη τις μισές νίκες από όσες είχε πάρει πρόπερσι!

Η Άρσεναλ έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά τη φετινή σεζόν και συγκρίνοντας τη με τη πρώτη χρονιά του Μικέλ Αρτέτα υπάρχει χαοτική διαφορά προς το καλύτερο.



Άρσεναλ: Έφτασε ήδη τις μισές νίκες από όσες είχε πάρει πρόπερσι!

Οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται στη πρώτη θέση της Premier League με 21 βαθμούς, έχοντας καταγράψει επτά νίκες και μόλις μία ήττα με 3-1 από τη Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», τα μισά τρίποντα δηλαδή από τη σεζόν 2019/20, όταν και είχε πετύχει μόλις 14. Η αγωνιστική ανάκαμψη στα χέρια του Μικέλ Αρτέτα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και η ομάδα παρουσιάζεται κάθε χρόνο και πιο βελτιωμένη, κάτι που αποτυπώνεται και στους βαθμούς που έχει μαζέψει η Άρσεναλ τα τρία χρόνια με τον Ισπανό στο πάγκο.

Αναλυτικά, οι βαθμοί των Λονδρέζων υπό τις οδηγίες του Μικέλ Αρτέτα:

2019/20: 56 βαθμοί, 8η θέση, Γκολ (56-48)

2020/21: 61 βαθμοί, 8η θέση, Γκολ (55-39)

2021/22: 69 βαθμοί, 5η θέση, Γκολ (61-48)

Ο… μαθητευόμενος του Πεπ Γκουαρδιόλα, τον καιρό που συνεργάζονταν στη Μάντσεστερ Σίτι, έχει μετατρέψει φέτος το «Έμιρεϊτς» σε πολύ δύσκολη έδρα καθώς η Άρσεναλ έχει κερδίσει  με άνεση όποιον έχει «φιλοξενήσει» μέχρι στιγμής. Κατά σειρά έχει επικρατήσει της Λέστερ με 4-2, της Φούλαμ και της Άστον Βίλα με 2-1 και τελευταίο «θύμα» της είχε την Τότεναμ στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου με 3-1.      

Το σύνολο της Άρσεναλ, λοιπόν, που στηρίζεται κυρίως σε νεαρούς ποδοσφαιριστές βγάζει μια φρεσκάδα στο γήπεδο και έχει εκπλήξει τους πάντες με την μέχρι στιγμής εικόνα της. Το ερωτηματικό είναι κατά πόσο θα μπορέσει να διατηρηθεί στη κορυφή της βαθμολογίας, βλέποντας τους «πολίτες» να μειώνουν την βαθμολογική απόσταση, μετά τη νίκη τους με το ευρύ 6-3 επί της «συμπολίτισσας» Γιουνάιτεντ.

Δημήτρης Γέροντας