Άρσεναλ: Της έγινε συνήθεια η νίκη – Καμία αγγλική ομάδα δεν έχει περισσότερες φέτος! (vids)

Ναι, δεν πραγματοποίησε την καλύτερή της εμφάνιση απέναντι στη Μπόντο Γκλιμτ στη Νορβηγία, αλλά το ζητούμενο επετεύχθη. Η Άρσεναλ κέρδισε έστω και με κακή εμφάνιση, σε ένα γήπεδο που κάθε ένας από τους 14 αντιπάλους που το επισκέφτηκε τελευταία, ηττήθηκε. Πλέον, με το τρίποντο στη Νορβηγία, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έχει το καλύτερο ρεκόρ νικών από κάθε αγγλική ομάδα, έχοντας σκοράρει σχεδόν τριπλάσια γκολ, από όσα έχει δεχθεί!



Άρσεναλ: Της έγινε συνήθεια η νίκη – Καμία αγγλική ομάδα δεν έχει περισσότερες φέτος! (vids)

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί στο ξεκίνημα της σεζόν, πριν από την έναρξή της κανονικής διάρκειας, ακόμη και με τις καλές εμφανίσεις στα φιλικά, πως θα αντικρίζαμε μία τέτοια Άρσεναλ. Μία Άρσεναλ που ξέρει να κερδίζει και γνωρίζει τον τρόπο να παίρνει τα παιχνίδια.

Μία ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας, που έχει πλάνο και που ακόμη και κόντρα σε ομάδες του Big 6, θα επιχειρεί να επιβάλλει τον ρυθμό της. Ακόμη και αν της βγει, όπως απέναντι σε Τότεναμ και Λίβερπουλ, ακόμη και αν ένα παιχνίδι της «στραβώσει», όπως αυτό κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τα αποτελέσματά της ως τώρα στην σεζόν είναι εντυπωσιακά. «Διπλό» στο «Σέλχαρστ Παρκ» με 2-0, νίκη με 4-2 επί της Λέστερ, εύκολη νίκη με 3-0 επί της Μπόρνμουθ και δύο σερί εντός έδρας νίκες με Φούλαμ και Άστον Βίλα με 2-1, με την ομάδα του Μάρκο Σίλβα να προηγείται στο Βόρειο Λονδίνο, αλλά τους Έντεγκααρντ και Γκάμπριελ να «υπογράφουν» το απόλυτο, πριν έρθει το 5Χ5.

 

Ακολούθησε το ταξίδι στο «Ολντ Τράφορντ», όπου η Άρσεναλ, αν και ήταν καλύτερη, ηττήθηκε με 3-1. Ήταν όμως ανώτερη και «πλήρωσε» το γεγονός πως όταν ισοφάρισε, δεν συμβιβάστηκε με κανένα άλλο αποτέλεσμα πριν της νίκης.

 

Άπαντες θεώρησαν πως αυτό θα έβγαζε το… τρένο από τις ράγες, αλλά ο Μικέλ Αρτέτα βρήκε τον τρόπο να βγάλει αντίδραση η ομάδα του. Το «φάρμακο» ήταν το «διπλό» με 3-0 στην έδρα της Μπρέντφορντ, για να ακολουθήσουν οι μεγάλες νίκες στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου με την Τότεναμ και το 3-2 με τη Λίβερπουλ, και πάλι στο «Έμιρεϊτς», με την Άρσεναλ να βρίσκει δίχτυα απέναντί της, μετά από 10 ώρες ποδοσφαίρου.

 

Όλα αυτά στην Premier League, με τρεις παίκτες να έχουν ξεχωρίσει αναμφίβολα. Τον Γουίλιαμ Σαλιμπά, που αν και άνηκε στο ρόστερ, μοιάζει να αποτελεί εσωτερική μεταγραφή, τον Γκρανίτ Τσάκα, που παίζει… παντού, είναι πιο ώριμος από ποτέ και μετρά ήδη δύο γκολ και τρεις ασίστ και τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, που προσαρμόστηκε στο «Κόλνεϊ», σαν να βρισκόταν εκεί από… πέρυσι.

Παράλληλα, υπάρχουν ο Μαρτίν Έντεγκααρντ, που είναι ο αρχηγός της ομάδας, ο Μπουκάγιο Σάκα που ανεβαίνει διαρκώς, ο εξαιρετικός φέτος Γκάμπριελ Μαρτινέλι και ο Τόμας Πάρτεϊ που έχει 6Χ6 στην Premier League, στα ματς που έχει ξεκινήσει ως βασικός.

Θετικότατη παρουσία έχουν ο Ζιντσένκο, που επίσης μπήκε άμεσα στο κλίμα, με τον Μπεν Γουάιτ που παίζει ως δεξί μπακ, ενώ ο σταθερός Ράμσντεϊλ και ο επιρρεπής Γκάμπριελ, συμπληρώνουν μία ενδεκάδα, που έχει κάνει τη νίκη… συνήθεια.

Αν βάλουμε στην εξίσωση και το 3Χ3 στο Europa League, καθώς το ματς με την Αϊντχόφεν αναβλήθηκε, η Άρσεναλ έχει συνολικά 11 νίκες. Καμία άλλη αγγλική ομάδα δεν έχει περισσότερες.

Ούτε η Μάντσεστερ Σίτι του Έρλινγκ Χάαλαντ, ούτε σαφώς η Λίβερπουλ με το νωθρό ξεκίνημα, ούτε η Τότεναμ, με ασταθή εικόνα σε Premier League και Champions League.

Συνεπώς, οι «κανονιέρηδες», την δεδομένη χρονική στιγμή, μπορούν να θεωρούν τον εαυτό τους την καλύτερη ομάδα φέτος. Ή έστω την πιο αποτελεσματική, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, έχοντας παράλληλα σκοράρει 29 φορές, με το παθητικό τερμάτων να είναι στο +18.

Το ταξίδι συνεχίζεται στο «Έλαντ Ρόουντ». Ένα γήπεδο που παραδοσιακά η Άρσεναλ παίζει και περνά αλώβητη. Θα επιτευχθεί το 12 στα 13; Διότι μετά, δεν θα μιλάμε για… συνήθεια, αλλά για μία εικόνα που δεν συγκρίνεται με τον πρότερο βίο της ομάδας, ακόμη και στα τελευταία χρόνια του Αρσέν Βενγκέρ!

Δημήτρης Μανάκος