Άρσεναλ: Έχασε δύο βαθμούς και πήρε… έναν, για πρώτη φορά μετά από 27 ματς!

Πάει πολύ μεγάλο διάστημα από την τελευταία φορά που η Άρσεναλ δεν κατάφερε να κερδίσει ένα ματς της Premier League, αλλά παράλληλα δεν το έχασε. Για την ακρίβεια, είχαν περάσει 27 παιχνίδια πρωταθλήματος, με την τελευταία φορά να λαμβάνει χώρα τον Ιανουάριο του 2022, απέναντι στη Μπέρνλι. Η ώρα όμως έφτασε, η Σαουθάμπτον της… θύμισε πώς είναι να παίρνεις έναν βαθμό και οι «κανονιέρηδες» δεν ισοφάρισαν το ρεκόρ του 1983.



Άρσεναλ: Έχασε δύο βαθμούς και πήρε… έναν, για πρώτη φορά μετά από 27 ματς!

Η αλήθεια είναι πως η αίσθηση που έδινε σε όσους παρακολούθησαν το ματς απέναντι στη Σαουθάμπτον, η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, ήταν πως η Άρσεναλ θα κατάφερνε να πάρει το τρίποντο. Προηγήθηκε νωρίς, ο Γκρανίτ Τσάκα έφτασε τα 4 φετινά γκολ με τη φανέλα της, οι «κανονιέρηδες» είχαν διάθεση, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν εκ νέου, ώστε να «κλειδώσουν» το τρίποντο.

Επί της ουσίας, επέτρεψαν στη Σαουθάμπτον να μείνει μέσα στο ματς και στο δεύτερο μέρος, δεν αποφάσισαν να τελειώσουν το παιχνίδι, αλλά να διαχειριστούν το προβάδισμα του 11ου λεπτού. Παρόλο που δεν δέχθηκαν όσες φάσεις πραγματοποίησε η Λιντς, όπου και πάλι είχαν υιοθετήσει την εν λόγω τακτική, τιμωρήθηκαν για την… ανασφάλειά τους.

Η Σαουθάμπτον ισοφάρισε και το τελικό 1-1, σηματοδότησε μόλις την πρώτη ισοπαλία της Άρσεναλ στην φετινή σεζόν της Premier League και μόλις την δεύτερη συνολικά εντός του 2022. Ποια ήταν η προηγούμενη;

Αυτή την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, όταν και υποδέχθηκαν τη Μπέρνλι, αλλά έμειναν στο 0-0, μετά από ένα πολύ επιθετικό ματς από μεριάς τους, δίχως όμως ουσιαστικό αντίκρισμα.

Έκτοτε, μεσολάβησαν 27 ματς δίχως ισοπαλία σε επίπεδο πρωταθλήματος. Ματς που η Άρσεναλ είτε κέρδιζε είτε έχανε, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν… συμβιβαζόταν. Και έμελλε η πρώτη της στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, να μην της επιτρέψει να φτάσει και σε ένα ρεκόρ.

Αυτό της χρονιάς 1983, όταν οι Λονδρέζοι έμειναν για 28 ματς χωρίς να φεύγουν με τον ένα βαθμό από τα παιχνίδια τους, πράγμα οξύμωρο αν συνειδητοποιήσει κανείς, ακόμη ένα πράγμα.

Το γεγονός πως από την 1η Ιανουαρίου έχουν προηγηθεί σε 18 παιχνίδια. Τα κέρδισαν όλα, από την ήττα με τη Μάντσεστερ Σίτι και έπειτα. Όλα πλέον, πλην αυτού με τη Σαουθάμπτον, το οποίο της κόστισε δύο βαθμούς και η διαφορά με τη Μάντσεστερ Σίτι είναι πλέον στους 2 βαθμούς.

Δημήτρης Μανάκος