Το απίθανο γκολ του Γουόρθινγκτον που έκανε μέχρι και τον διαιτητή να… χειροκροτήσει! (vid)

Γυρνάμε τον χρόνο στις 21 Απριλίου του 1979. Τότε που η Μπόλτον υποδεχόταν την Ίπσουϊτς, σε ένα ματς της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, που προφανώς ουδείς θα θυμόταν, αν ο Φρανκ Γουόρθινγκτον δεν είχε κάνει αυτό που… έκανε. Ένα γκολ – ποίημα, που ανάγκασε τον διαιτητή της συνάντησης να χειροκροτήσει και τον σέντερ φορ που κέρδισε το ματς για τους φιλοξενούμενους με δύο δικά του γκολ, να πει πως όλοι το ξέχασαν, εξαιτίας εκείνου του… ποιήματος!



Το απίθανο γκολ του Γουόρθινγκτον που έκανε μέχρι και τον διαιτητή να… χειροκροτήσει! (vid)

Το ποδόσφαιρο είναι… στιγμές και το αγγλικό ποδόσφαιρο έχει «σημαδευτεί» από αναρίθμητες τέτοιες φάσεις, που με το πέρασμα του χρόνου και την πρόοδο της τεχνολογίας, εμφανίζονται όλο και πιο συχνά μπροστά στα μάτια μας.

Μία τέτοια έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 1979. Καλά καταλάβατε, αναφερόμαστε σε ματς που διεξήχθη 43 χρόνια πριν, με την Μπόλτον να υποδέχεται τη  Ίπσουϊτς στα τέλη του μηνός, σε ένα από τα τελευταία παιχνίδια εκείνης της σεζόν.

Η αλήθεια είναι πως είτε είχε, είτε δεν είχε βαθμολογική σημασία, ουδείς θα το θυμόταν. Πρόκειται άλλωστε για δύο ομάδες που δεν βρίσκονται καν στην Premier League. Και όμως, όχι μόνο θυμόμαστε το τελικό 3-2 υπέρ των φιλοξενούμενων, αλλά δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και τον τρόπο που επιτεύχθηκαν τα γκολ.

Ειδικά το ένα εκ των δύο της Μπόλτον. Ένα γκολ ποίημα, με σκόρερ τον Φρανκ Γουόρθινγκτον, που είχε αναδειχθεί και κορυφαίος, αναλογικά με τα γκολ του, στην κατηγορία. Πλέον, αυτή είχε και τηλεοπτική κάλυψη και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Την πήρε στην περιοχή, την κράτησε στον αέρα, είχε το τέρμα στην πλάτη του, πέρασε δύο αμυντικούς από πάνω, στέλνοντάς τους προς την άλλη κατεύθυνση, γύρισε και είδε την εστία, και ολοκλήρωσε την φάση, πριν η μπάλα σκάσει κάτω, με το αριστερό.

Πανζουρλισμός στις εξέδρες, Όλοι όρθιοι και ο διαιτητής της συνάντησης να χειροκροτάει, με την «κάμερα» να αποθανατίζει, έστω και αμυδρά, την στιγμή.

Για την ιστορία πάντως, εξαιρετικά γκολ σημείωσε και ο σέντερ φορ των φιλοξενούμενων, Άλαν Μπραζίλ, που μετά από χρόνια εξέφρασε το παράπονό του:

«Νομίζω πως εκείνη την ημέρα, πέτυχα δύο από τα καλύτερα γκολ της καριέρας μου, αλλά κανείς δεν τα θυμάται, λόγω του γκολ του Γουόρθινγκτον»!

Δημήτρης Μανάκος