Έρικσεν: Από τον τρόμο του Euro, στην 11άδα στο Μουντιάλ!

Παλικάρι. Αυτό. Γερός να ‘ναι, να στέκεται στα πόδια του, να παίζει δίχως φόβο και να το κάνει για όσο περισσότερο μπορεί. Στις 528 ημέρες μετά την ανακοπή καρδιάς, ο Κρίστιαν Έρικσεν έχει γίνει το απόλυτο παράδειγμα του ατρόμητου και έφτασε να βρεθεί μέχρι και την 11άδα της Δανίας στο Μουντιάλ του Κατάρ.  



Έρικσεν: Από τον τρόμο του Euro, στην 11άδα στο Μουντιάλ!

Ο Δανός μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 12 Ιουνίου του 2021 σόκαρε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη καταρρέοντας μπροστά σε όλους.

Ανακοπή καρδιάς η επίσημη διάγνωση. «Έφυγε» και επέστρεψε. Άνοιξε πάλι τα μάτια του και σκόρπισε ανακούφιση και χαμόγελο σε όλους. Κι όμως, όταν πέρασαν οι πρώτες μέρες της ενδοσκόπησης, της αγωνίας για το μέλλον και της ηρεμίας, ήξερε απόλυτα τι ήθελε να κάνει…

Στις 18 του Ιούνη παίρνει εξιτήριο έχοντας υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά και βάζοντας μάλιστα εσωτερικό απινιδωτή για να του στέλνει… σοκ όταν πάει να γίνει κάτι στραβό. Ευτυχώς για εκείνον, δεν έχει χρειαστεί.

Έπειτα από τρεις μήνες, αρχίζει να προπονείται με την ομάδα της γενέτειράς του σε μια προσπάθεια να παίξει ξανά ποδόσφαιρο και να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα. Να δει, αρχικά, ότι μπορεί κι αντιστέκεται στον φόβο, αφήνοντάς τον μια για πάντα πίσω του κι έπειτα να εξετάσει αν θα μπορούσε να εμπιστευθεί τον εαυτό του για το ανώτατο επίπεδο.

Η συνέχεια, γνωστή. Τον Ιανουάριο η Μπρέντφορντ τον επαναφέρει στην κορυφαία Λίγκα και του προσφέρει μια συγκινητική ευκαιρία, εκείνος την αρπάζει από τα μαλλιά και φανερώνει πως η ποιότητα δεν τον άφησε, για να φτάσει να πάρει μεταγραφή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Αύγουστο.

Και τελικά έρχεται η 22α Νοεμβρίου του 2022, όπου ο Κρίστιαν Έρικσεν ήταν και βασικός για την Δανία απέναντι στην Τυνησία στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ του Κατάρ…