Ο Κέιν της Αγγλίας χάνει πέναλτι… μόνο απέναντι σε τερματοφύλακες της Premier League! (vids)

Μπορεί ο Χάρι Κέιν να αστόχησε μόλις για 3η φορά σε πέναλτι με το εθνόσημο στο στήθος σε επίσημη αναμέτρηση, όμως το ιδιαίτερο της υπόθεσης είναι πως σε όλες τις περιπτώσεις, απέναντί του είχε γκολκίπερ που αγωνιζόταν εκείνη την περίοδο στην Premier League!



Ο Κέιν της Αγγλίας χάνει πέναλτι… μόνο απέναντι σε τερματοφύλακες της Premier League! (vids)

Δεν έχουμε συνηθίσει τον Χάρι Κέιν να αστοχεί σε πέναλτι. Είτε αυτό αφορά την Αγγλία, είτε αφορά αναμέτρηση της Τότεναμ σε συλλογικό επίπεδο. Συνηθίζει να είναι εύστοχος, δεν διστάζει να πάρει την ευθύνη και δικαιώνεται, αναλογικά με την αξιοπιστία του από τα «11» βήματα.

Ωστόσο, απέναντι στη Γαλλία, ο Άγγλος δεν κατάφερε να συνεχίσει το σερί του. Ή καλύτερα, δεν το κατάφερε στον απόλυτο βαθμό, καθώς αρχικά έκανε το 1-1, κερδίζοντας με πολύ ωραίο πέναλτι τον Γιορίς, αλλά αστόχησε στην δεύτερη περίπτωση.

Έστειλε την μπάλα ψηλά, το 2-1 παρέμεινε και η 3η του αποτυχημένη απόπειρα από την «λευκή» βούλα, είναι γεγονός. Τέσσερις φορές έχει αστοχήσει συνολικά, αλλά τρεις σε επίσημες αναμετρήσεις.

Κοινός παρονομαστής αυτών; Το γεγονός πως απέναντί του, βρίσκονταν γκολκίπερ από την Premier League. Ή για να το θέσουμε πιο σωστά, τερματοφύλακες που έπαιζαν στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, όταν χάθηκε το εν λόγω πέναλτι.

Ο πρώτος ήταν ο Μούριτς, ο δεύτερος ήταν ο Σμάιχελ και ο τρίτος είναι φυσικά ο Γιορίς! Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, οι γκολκίπερ αντέδρασαν εξαιρετικά. Έπιασαν το πέναλτι, με την ειδοποιό διαφορά πως ο Σμάιχελ της Λέστερ… τότε, εν τέλει δέχθηκε γκολ στην επαναφορά.

Αντιθέτως, ο Μούριτς μπλόκαρε την μπάλα. Στην ίδια γωνία έπεσε και στον προημιτελικό ο τερματοφύλακας της Τότεναμ, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας. Και κάπως έτσι, το στατιστικό με τα χαμένα πέναλτι του Χάρι Κέιν κόντρα σε τερματοφύλακες που έπαιζαν ή παίζουν στην Premier League, «τρίτωσε»!

Τα τρία χαμένα πέναλτι του Χάρι Κέιν σε επίσημα ματς με την Αγγλία:

Αγγλία – Κόσοβο 5-3 (Προκριματικά EURO 2019), Άρο Μούριτς

 

Αγγλία – Δανία 2-1 (EURO 2020), Κάσπερ Σμάιχελ

 

Αγγλία – Γαλλία 1-2 (Παγκόσμιο Κύπελλο 2022), Ουγκό Γιορίς

 

Δημήτρης Μανάκος