Η Premier League επιστρέφει, αλλά οι απαιτήσεις μας πρέπει να είναι ανάλογες;

Μπορεί η επανέναρξη της Premier League να βρίσκεται πλέον προ των πυλών, όμως βασική απορία όλων είναι σε τι αγωνιστική κατάσταση θα βρίσκονται οι ομάδες… Θα είναι όπως τις αφήσαμε ή θα έχουν επηρεαστεί; Δεδομένα, δεν μπορούμε να δώσουμε απάντηση, όμως αυτό που μπορούμε να πούμε, είναι πως δεν χρειάζεται να έχουμε υψηλές απαιτήσεις!  



Η Premier League επιστρέφει, αλλά οι απαιτήσεις μας πρέπει να είναι ανάλογες;

Μένουν δύο εβδομάδες για την επανέναρξη της Premier League. Σε μία εβδομάδα το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ θα έχει ολοκληρωθεί και το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη θα επιστρέψει στις οθόνες μας.

Αρχικά, επιστρέφουμε στην δράση των εγχώριων υποχρεώσεων με το Λιγκ Καπ και το σπουδαίο ματς ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, προτού οδηγηθούμε στη Boxing Day, η οποία θα λάβει χώρα, όπως άλλωστε έχει καθιερωθεί, στις 26 του μηνός.

Σε κάθε περίπτωση όμως, κάθε γύρος που παρέρχεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο και κάθε μέρα που περνά, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επανέναρξη του αγαπημένου μας πρωταθλήματος. Το Μουντιάλ ήταν εξαιρετικό και τρομερά απρόβλεπτο, οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, η Αγγλία αποκλείστηκε και μόλις 14 παίκτες από την Premier League, θα βρίσκονται εκεί μέχρι το τέλος.

Ο λόγος; Διότι τόσους έχουν αθροιστικά στο ρόστερ τους η Γαλλία, η Αργεντινή, η Κροατία και το Μαρόκο, ενώ υπάρχουν και δύο ποδοσφαιριστές από την τελευταία που αναφέραμε, οι οποίοι αγωνίζονται στην Championship. Στη Μπέρνλι και την ΚΠΡ αντίστοιχα.

Η απορία όμως ωστόσο είναι… Αν εξαιρέσουμε τους 14 αυτούς ποδοσφαιριστές που επί της ουσίας θα «κλείσουν» ένα μήνα στο Κατάρ, πόσο επηρεασμένες μπορούν να είναι οι ομάδες της Premier League από το πρώτο Μουντιάλ που έλαβε χώρα χειμώνα;

Πολύ! Αυτή κρίνουμε πως είναι η σωστή απάντηση, μιας και το «διάλλειμα» που έλαβε χώρα, ήταν αρκετό για να τις βγάλει από τους ρυθμούς τους, να τις αναγκάσει να κάνουν μία ακόμη, μίνι – προετοιμασία, να τις ανακόψει το μομέντουμ και να βελτιώσει ή να αλλοιώσει το ρόστερ, λόγω τραυματισμών και επιστροφών από χτυπήματα.

Για παράδειγμα, το γεγονός πως ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έμεινε εκτός, επηρεάζει άμεσα την Άρσεναλ για το επόμενο τρίμηνο. Η ιστορία του Μπεν Γουάιτ με την Αγγλία, επιδρά αρνητικά στον ίδιο, ενώ ο αποκλεισμός του Βελγίου από νωρίς, έκανε τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να κερδίσει μέρες ξεκούρασης.

Το ίδιο ισχύει για κάθε σύλλογο της Premier League και όχι φυσικά για «κανονιέρηδες» και «πολίτες» που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Έφυγαν 133 παίκτες από το «Νησί» για να πάνε στο Κατάρ.

Έχουν επιστρέψει οι 119. Αυτομάτως, αυτό δημιουργεί κούραση. Από τη διαδρομή και την επιστροφή, μέχρι τις προπονήσεις, φαντάζει εξουθενωτικό. Το ίδιο συμβαίνει και με τον αγωνιστικό ρυθμό που έπρεπε να αποκτήσουν, τις καιρικές συνθήκες που έπρεπε να «εγκλιματιστούν» και φυσικά το ψυχολογικό κομμάτι, μιας και ουδεμία σχέση έχει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με ένα πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών.

Συνεπώς; Όλοι αναμένουμε την επανέναρξη της Premier League, αλλά ας δείξουμε υπομονή και κατανόηση. Έχουμε απαιτήσεις, είναι απολύτως φυσιολογικό, αλλά ας μην βγάζουμε ποτέ από το μυαλό μας, πως απευθυνόμαστε σε ανθρώπους και όχι σε ρομπότ.

Ίσως έτσι θα αντιληφθούμε περισσότερο την όποια μεγάλη εξέλιξη ή ένα ενδεχόμενο flop μίας ομάδας, με την επιστροφή της Premier League. Ας μην έχουμε λοιπόν ιδιαίτερες απαιτήσεις και ας μας εκπλήξει για ακόμη μία φορά το ίδιο το ποδόσφαιρο!

Δημήτρης Μανάκος