Από τη Νορβηγία μέχρι την Premier League: Ντεμπούτο σε διοργάνωση; Σίγουρα γκολ ο Έρλινγκ Χάαλαντ! (vids)

Κάθε προπονητής, σε κάθε πρωτάθλημα ή θεσμό του πλανήτη, αν είχε την δυνατότητα να έχει μόνο έναν παίκτη μαζί του, τότε δεδομένα, αυτός θα έπρεπε να είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο λόγος; Διότι για 7η σερί φορά, σκόραρε σε διοργάνωση που κάνει… πρεμιέρα! Και μάλιστα, απέναντι στην Λίβερπουλ, του πήρε μόλις 10 λεπτά…



Από τη Νορβηγία μέχρι την Premier League: Ντεμπούτο σε διοργάνωση; Σίγουρα γκολ ο Έρλινγκ Χάαλαντ! (vids)

Σαν να μην πέρασε μία μέρα! Ο Έρλινγκ Χάαλαντ μπορεί να μην βρέθηκε στο Μουντιάλ του Κατάρ και να μην αγωνίστηκε εκεί με τη Νορβηγία, ωστόσο αυτό δεν τον πτόησε καθόλου και στην επιστροφή των ομάδων στην αγωνιστική δράση, χρειάστηκε μόλις 10 λεπτά για να βρει δίχτυα!

Ο Νορβηγός άνοιξε το σκορ στο μεγάλο ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι με την Λίβερπουλ για το Λιγκ Καπ, το Νο 24 για φέτος με την φανέλα της αγγλικής ομάδας, κάνοντας ακόμα ένα ονειρικό ντεμπούτο σε μία διοργάνωση. Δεν είναι άλλωστε κάτι που δεν έχει ξανακάνει. Το αντίθετο μάλιστα… Το κάνει για 7η συνεχόμενη φορά!

Η αρχή είχε γίνει για τον νυν άσο της Σίτι, στο Κύπελλο Νορβηγίας τον Απρίλη του 2017 όταν είχε πετύχει γκολ στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση με την φανέλα της Μόλντε.

Το γκολ που πέτυχε στο ντεμπούτο του στο Champions League την σεζόν 2019-20 με την φανέλα της Σάλτσμπουργκ έχει ξεχωριστή φυσικά θέση στην καριέρα του μέχρι στιγμής, σε μία φοβερή χρονιά τότε στη διοργάνωση, όπου πέτυχε 8 γκολ!

Με την μεταγραφή του στη Ντόρτμουντ την σεζόν 2019-20, ο Χάαλαντ κατάφερε να σκοράρει στο ντεμπούτο του σε όλες τις διοργανώσεις που έλαβε μέρος! Συγκεκριμένα πέτυχε γκολ σε Bundesliga, Κύπελλο Γερμανίας και Σούπερ Καπ Γερμανίας!

Το άστρο όμως του Νορβηγού στράικερ έμελλε να λάμψει με το… καλημέρα και στην Αγγλία καθώς στο ντεμπούτο του με την φανέλα των «πολιτών» στην Premier League πέτυχε δύο γκολ εναντίον της Γουέστ Χαμ, ώστε να ακολουθήσουν εν συνεχεία τα διαδοχικά ματς με γκολ και… χατ-τρικ, σε μία ιστορία που ουδείς γνωρίζει πού θα σταματήσει.

Πλέον, ο Χάαλαντ έχει να υπερηφανεύεται ότι το έκανε και το Λιγκ Καπ, απέναντι στη Λίβερπουλ, σε ένα βράδυ που εξελίχθηκε ονειρικά για την ομάδα του! Ο Ντε Μπρόινε σέντραρε, αυτός σκόραρε ξανά και μία ακόμη… πρεμιέρα του σε θεσμό που δεν γνωρίζει, απέκτησε άμεσα την αγωνιστική του ταυτότητα!

 
Δημήτρης Μανάκος