Κάνε το χωρίς αυτούς: Η Λίβερπουλ κέρδιζε τη Λέστερ στο «Άνφιλντ», με παίκτες που έφυγαν ή… δεν παίζουν φέτος!

Ένα τρομερό στατιστικό στοιχείο προκύπτει ενόψει της αναμέτρησης της Λίβερπουλ με τη Λέστερ στο «Άνφιλντ», αν δει κανείς τα τελευταία τέσσερα ματς των δύο ομάδων, σε επίπεδο Premier League,  στην εν λόγω έδρα. Ποιο είναι αυτό; Πως σε όλα, έχουν βρει δίχτυα παίκτες που είτε δεν παίζουν πλέον υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ ή δεν είναι σήμερα… βασικοί, για διαφορετικούς λόγους!



Κάνε το χωρίς αυτούς: Η Λίβερπουλ κέρδιζε τη Λέστερ στο «Άνφιλντ», με παίκτες που έφυγαν ή… δεν παίζουν φέτος!

Κάτι λιγότερο από τέσσερις ώρες απομένει πλέον για την έναρξη της αναμέτρησης ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Λέστερ, με την εορταστική περίοδο στο «Νησί» να συνεχίζεται και τους «κόκκινους» να στοχεύουν στην δεύτερη συνεχόμενη επικράτησή τους, μετά την επιστροφή της Premier League, ύστερα από 43 ημέρες.

Κοιτώντας τους αριθμούς των δύο ομάδων και τα μεταξύ τους παιχνίδια, γίνεται ευδιάκριτο ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο. Το γεγονός πως η Λίβερπουλ, στις τέσσερις τελευταίες φορές που υποδέχθηκε τη Λέστερ στο «Άνφιλντ», χρειάστηκε για να σκοράρει παίκτες που σήμερα δεν είναι διαθέσιμοι, για διαφορετικούς λόγους.

Τι εννοούμε με αυτό; Τέσσερις ποδοσφαιριστές έχουν βρει δίχτυα απέναντι στη Λέστερ στο «Άνφιλντ», από το 2019 και έπειτα, σε επίπεδο Premier League. Ο Σαντιό Μανέ, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο Τζέιμς Μίλνερ και ο Ντιόγο Ζότα.

Πόσοι από αυτούς θα αγωνιστούν σε μερικές ώρες; Πιθανότατα κανείς! Ο πρώτος αγωνίζεται πλέον με τη Μπάγερν Μονάχου, ο δεύτερος βρίσκεται μονίμως στον πάγκο και δεν πήρε χρόνο συμμετοχής κόντρα στην Άστον Βίλα, ο τρίτος δεν θα ξεκινήσει δεδομένα βασικός και ο τέταρτος είναι τραυματίας.

Μπορεί λοιπόν η Λίβερπουλ να κερδίσει τη Λέστερ δίχως αυτούς; Ναι είναι η απάντηση, αρκεί ο Σαλάχ να βρει δίχτυα απέναντι στο σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς, εντός έδρας, για πρώτη φορά μετά το 2017!

Αναλυτικά, τα τέσσερα τελευταία ματς τους στο «Άνφιλντ» και οι σκόρερ της Λίβερπουλ στην εκάστοτε αναμέτρηση:

2019: Λίβερπουλ – Λέστερ 1-1 (Μανέ)

2019: Λίβερπουλ – Λέστερ 2-1 (Μανέ, Μίλνερ)

2020: Λίβερπουλ – Λέστερ 3-0 (Έβανς αυτ., Ζότα, Φιρμίνο)

2021: Λίβερπουλ – Λέστερ 2-0 (Ζότα, Ζότα)

Δημήτρης Μανάκος