Μανσούρ ο πλουσιότερος

O ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, Σείχης Μανσούρ κράτησε την πρώτη θέση στη Rich List του περιοδικού Four Four Two για τους πλουσιότερους ανθρώπους που ασχολούνται με το βρετανικό ποδόσφαιρο, για τη σεζόν 2011-12. Την πρώτη του παρουσία στη λίστα εξασφάλισε και ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ Τζον Χένρι. Δείτε την δεκάδα.



Μανσούρ ο πλουσιότερος

Διαβάστε ακόμη:

Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι προπονητές στην Αγγλία

Για τους πιο πλούσιους ποδοσφαιριστές στην Πρέμιερ


Με περιουσία που αγγίζει τα 20 δις λίρες ο Σείχης Μανσούρ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να επενδύσει στην Σίτι πάνω από 1 δις λίρες από την στιγμή που την ανέλαβε το 2008. Μάλιστα για να είμαστε πιο ακριβείς στο λογαριασμό, με τη μεταγραφή του Σαμίρ Νασρί από την Αρσεναλ, τα χρήματα που δαπάνησε ο 40χρονος Σεϊχης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έφτασαν τα 1,003 δις λίρες.

Ανεβαίνοντας μια θέση σε σχέση με την περσινή λίστα, ο κάτοχος του 29.28% των μετοχών της Αρσεναλ Αλισερ Ουσμάνοφ ακολουθεί τον Σεϊχη Μανσούρ με περιουσία που αγγίζει τα 12,4 δις λίρες.

Μπορεί ο Λάκσμι Μιτάλ να είδε με ικανοποίηση την ΚΠΡ να εξασφαλίζει την παρουσία της στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως η περιουσία του σημείωσε μείωση κατά πέντε δις και έτσι ο κάτοχος του 33% των μετοχών βρίσκεται στην τρίτη θέση με 11,8 δις λίρες.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς που για χρόνια αποτελούσε το συνώνυμο του πάμπλουτου ιδιοκτήτη βρίσκεται στην τέταρτη θέση με την περιουσία του να καταγράφει αύξηση σχεδόν κατά τρία δις λίρες και να αγγίζει πλέον τα 10,3 δις.

Η πρώτη τετράδα της Rich List απαρτίζεται από ιδιοκτήτες των οποίων η περιουσία σε δισεκατομμύρια υπολογίζεται σε διψήφια νούμερα.

Η οικογένεια Λίεμπερ, η οποία απέκτησε το 2009 τη Σαουθάμπτον διατηρήθηκε στην πέμπτη θέση με περιουσία που φτάνει τα 3 δις λίρες.

Την πρώτη δεκάδα στους πλουσιότερους ανθρώπους που ασχολούνται με το βρετανικό ποδόσφαιρο συμπληρώνουν : 6. Τζόζεφ Λιούις (Τότεναμ – 2,8 δις), 7. Ντένις Ο’Μπράιαν (Σέλτικ / Ντονκάστερ 2,517 δις) 8. Στάνλει Κρόνκε (Αρσεναλ-1,8 δις) 9. Οικογένεια Μάλκομ Γκλέιζερ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1,64 δις) 10. Μικ Ασλει (Νιουκαστλ 1.37).