Αν ένας μπορεί να σκοράρει 40+ γκολ στην Premier League φέτος, τότε είναι ο… ρέκορντμαν Χάαλαντ!

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να μην κατάφερε να πάρει το τρίποντο απέναντι στην Έβερτον, ούσα στην 2η θέση και το -7 από την Άρσεναλ, όμως ο Έρλινγκ Χάαλαντ το… βιολί του! Σκόραρε ξανά και κάπως έτσι, έφτασε τα 21 γκολ σε 15 παιχνίδια, καταγράφοντας ακόμη ένα ρεκόρ στην ιστορία της Premier League!



 Αν ένας μπορεί να σκοράρει 40+ γκολ στην Premier League φέτος, τότε είναι ο… ρέκορντμαν Χάαλαντ!

Ναι, η Έβερτον ήταν εξαιρετικά οργανωμένη στο «Έτιχαντ» και κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην οικονομία του πρωταθλήματος. Έφυγε με βαθμό από το Μάντσεστερ, είχε σε τρομερή μέρα ξανά τον Τζόρνταν Πίκφορντ και ο μοναδικός τρόπος να νικηθεί ο γκολκίπερ της, ακούει στο όνομα… Έρλινγκ Χάαλαντ.

Του ανθρώπου – ρεκόρ στην φετινή Premier League, ο οποίος μερικές μέρες μετά τη Boxing Day, όταν και έγινε ο πρώτος που φτάνει τόσο γρήγορα τα 20 γκολ, πλέον, κατέγραψε ακόμη μία πρωτιά στο «Νησί».

Ποια είναι αυτή; Με το γκολ που σημείωσε κόντρα στα «ζαχαρωτά», ο Νορβηγός είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της Premier League που σημειώνει 21+ τέρματα στη νέα σεζόν, πριν αλλάξει το ημερολογιακό έτος. Και όλα αυτά, με Μουντιάλ να μεσολαβεί…

Αριθμός που δεν συνάδει με τη λογική, με τον Χάαλαντ να μετρά τη δεδομένη χρονική στιγμή, ένα γκολ λιγότερο από όσα πέτυχε πέρυσι, με την φανέλα της Ντόρτμουντ (22), σε 24 ματς πρωταθλήματος στη Bundesliga.

Αν βάλει κάποιος κάτω τους αριθμούς του, θα διαπιστώσει πως αν συνεχίσει έτσι, θα τελειώσει την σεζόν με… 50 γκολ. Αυτό άλλωστε αναδεικνύει ο μέσος όρος των γκολ που σκοράρει, με τον χρόνο συμμετοχής του. Μοιάζει απίθανο. Αλλά πόσο πιθανό είναι να έχει βρει δίχτυα 21 φορές στην Premier League, πριν καν φτάσουμε ακριβώς στο μισό της σεζόν;

Δημήτρης Μανάκος