«Κόκκινοι διάβολοι»

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διατηρούν την υπεροχή στη λίστα των πλουσιοτέρων ποδοσφαιριστών. Στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται τέσσερις παίκτες των «κόκκινων διαβόλων», ενώ ο πέμπτος είναι πρώην άσος του συλλόγου. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ διατηρεί τον τίτλο του πλουσιοτέρου βρετανού ποδοσφαιριστή.



«Κόκκινοι διάβολοι»

Η περιουσία του άσου των Los Angeles Galaxy, παρουσίασε άνοδο κατά 35 εκατομμύρια λίρες και έφτασε τα 135 εκατομμύρια. Εκτός από τον μισθό του για τις υπηρεσίες που προσφέρει εντός γηπέδου, ο Μπέκαμ εισπράττει περίπου 35 εκατομμύρια από χορηγίες ενώ έχει και έσοδα από εταιρίες που έχει με την σύζυγο του Βικτόρια.

Μπορεί οι τραυματισμοί να μην επέτρεψαν στον Μαικλ Οουεν να κάνει την καριέρα που θα μπορούσε, ωστόσο ο 31χρονος άσος παραμένει στη δεύτερη θέση της λίστας με περιουσία που φτάνει τα 40 εκατομμύρια λίρες.

Οι συμπαίκτες του, Ριο Φέρντιναντ (36 εκ.), Ραιαν Γκιγκς (30 εκ.) και Γουειν Ρούνει (30 εκ.) συμπληρώνουν την πεντάδα. Μάλιστα η περιουσία και των τριών σημείωσε αύξηση.

Στην έκτη θέση βρίσκεται ο Στίβεν Τζέραρντ με περιουσία που φτάνει τα 27 εκατομμύρια λίρες. Η δεκάδα συμπληρώνεται από τέσσερις παίκτες της Τσέλσι: τον Φρανκ Λάμπαρντ (26 εκ.), τον Τζον Τέρι (22 εκ), τον Ντιντιέ Ντρογκμπά (19 εκ) και τον Φερνάντο Τόρες (18 εκ).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώτος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι που βρίσκεται στη λίστα είναι ο Γιάγια Τουρέ ο οποίος κάνει νέα είσοδο στην 20άδα με περιουσία 14 εκατομμύρια λίρες.

Οι υπόλοιπες θέσεις :

11. Πετρ Τσεχ Τσέλσι 16,0 εκ.

Νικολα Ανελκά Τσέλσι 16,0 εκ.

Τζο Κόουλ Λιλ 16,0 εκ. .

14. Γιαγια Τουρέ Μαν.Σιτι 14,0

Μαικλ Εσιέν Τσέλσι 14,0

Κάρλος Τέβεζ Μαν.Σίτι 14,0

Ασλει Κόουλ Τσέλσι 14,0

18 . Ρόμπι Κιν LA Galaxy 13,0

Nτάμιεν Νταφ Φούλαμ 13,0

20. Κρεγκ Μπέλαμι Λίβερπουλ 12,0