Φολαρίν Μπαλογκάν: Ξεπερνά ολόκληρη την… Παρί και κάνει την Άρσεναλ να χαμογελά για το καλοκαίρι! (vid)

Είναι οριακά τρελό. Ένας ποδοσφαιριστής που αποχώρησε από την Άρσεναλ το καλοκαίρι για τη Ρεμς, δίχως καν να προβληματίζει τον Μικέλ Αρτέτα για το αν θα παραμείνει ή θα φύγει, πλέον… προβληματίζει τους «κανονιέρηδες» για το αν θα μπορέσουν να τον κρατήσουν! Είναι λογικό. Ο Φολαρίν Μπαλογκάν μετρά 14 γκολ στη Ligue 1, είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και ο 3ος συνολικά στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.



Φολαρίν Μπαλογκάν: Ξεπερνά ολόκληρη την… Παρί και κάνει την Άρσεναλ να χαμογελά για το καλοκαίρι! (vid)

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε πως ο Φολαρίν Μπαλογκάν είναι μόλις 21 ετών. Ανήκει στην Άρσεναλ, δόθηκε δανεικός το καλοκαίρι στη Ρεμς, σε μία άκρως δικαιολογημένη κίνηση από πλευράς Μικέλ Αρτέτα, από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Με τον Βραζιλιάνο στο Colney, ο Μπαλογκάν δεν θα είχε χρόνο συμμετοχής και θα εξακολουθούσε να αγωνίζεται με τις μικρότερες ηλικιακά ομάδες της Άρσεναλ, με τις οποίες διέπρεψε στο παρελθόν, αλλά πλέον… μεγαλώνει. Επιλέχθηκε να παραχωρηθεί στη Γαλλία, ώστε να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό και να αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο, στο οποίο είχε καταγράψει ελάχιστες συμμετοχές.

Μιλάμε άλλωστε για ένα παιδί που έχει παίξει μόλις δύο φορές στην Premier League και 13 συνολικά με τους «κανονιέρηδες» σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας δύο γκολ και μία ασίστ. Θετικά νούμερα, έδειξε και στο Βόρειο Λονδίνο πως μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους, αλλά το ζητούμενο ήταν να μπει στη διαδικασία της εξέλιξης.

Ο Μπαλογκάν ενθουσιάστηκε με την ιδέα και η Ρεμς αποτέλεσε την ιδανική επιλογή, στη Ligue 1. Λίγους μήνες μετά, ο Μπαλογκάν είναι ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, με 14 γκολ, ξεπερνώντας ολόκληρη την Παρί Σεν Ζερμέν και τους «σταρ» της, όπως τον Λιονέλ Μέσι, τον Κίλιαν Εμπαπέ και τον Νεϊμάρ.

Σκόραρε μάλιστα απέναντί τους, στην ισοπαλία της ομάδας του πριν από μερικές μέρες, αλλά η εντυπωσιακή του «φόρμα» δεν περιορίστηκε εκεί. Το πρώτο του χατ-τρικ σε επαγγελματικό επίπεδο είναι γεγονός, με τον Μπαλογκάν να είναι πλέον ο τρίτος πιο αξιόπιστος σκόρερ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Μόνο ο Χάρι Κέιν και φυσικά ο Έρλινγκ Χάαλαντ τον ξεπερνούν με 16 και 24 γκολ αντίστοιχα. Όλοι οι υπόλοιποι βρίσκονται κάτω από αυτόν, ενώ αποτελεί και τον μοναδικό ποδοσφαιριστή U-21 στις πέντε κορυφαίες Λίγκες, με 12+ γκολ!

Άπαντες αντιλαμβανόμαστε πως στην Άρσεναλ θα θέλουν πολύ να τον δουν να επιστρέφει στο Βόρειο Λονδίνο για το καλοκαίρι, δικαιώνοντας φυσικά και την απόφαση του Αρτέτα, να του προτείνει ανανέωση συμβολαίου πριν τον δανεισμό. Θα είναι μία λύση. Ενδέχεται να είναι και κάτι περισσότερο από αυτό.

Δουλειά, δουλειά, δουλειά όμως και σε μερικούς μήνες από τώρα, θα κάνουμε άλλη συζήτηση. Προς το παρόν, ο Φολαρίν Μπαλογκάν προσφέρει χαμόγελα στην πρωτοπόρο της Premier League!

Δημήτρης Μανάκος