Καζεμίρο: Η πρώτη απευθείας κόκκινη κάρτα σε πρωτάθλημα της Ευρώπης, ήρθε στο «Νησί»!

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για έναν δυναμικό αμυντικό μέσο, που αρέσκεται να επιδίδεται σε προσωπικές μονομαχίες, όμως είναι αλήθεια. Η κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Καζεμίρο απέναντι στη Κρίσταλ Πάλας, αποτελεί την πρώτη του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μετά από 336 εμφανίσεις!



Καζεμίρο: Η πρώτη απευθείας κόκκινη κάρτα σε πρωτάθλημα της Ευρώπης, ήρθε στο «Νησί»!

Ουδείς αμφισβητεί το γεγονός πως ο Καζεμίρο είναι ένας ποδοσφαιριστής που γενικότερα αρέσκεται να έρχεται σε επαφή με τον αντίπαλο. Του αρέσει το man to man, προσπαθεί πάντα να είναι ανταγωνιστικός, τιμωρείται συχνά με κίτρινες κάρτες και χαρακτηριστικότερη απόδειξη από το ότι έχασε το ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ για αυτόν τον λόγο, δεν υφίσταται.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, ο Βραζιλιάνος δεν είχε αντικρίσει ποτέ την απευθείας κόκκινη κάρτα σε επίπεδο πρωταθλήματος, στις πέντε κορυφαίες Λίγκες της Ευρώπης. Κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ποτέ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης στη Λα Λίγκα, ενώ αυτό ισχύει προφανώς και για τη θητεία του στους «κόκκινους διαβόλους», η οποία πάντως χαρακτηριζόταν από ένταση και… κιτρινισμούς.

Το σερί του Καζεμίρο όμως έμελλε να «σπάσει» στο «Νησί», με την πρώτη, απευθείας κόκκινη κάρτα να είναι γεγονός! Πήγε να υπερασπιστεί τον Φρεντ, στις αψιμαχίες του συμπατριώτη του κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, προέβη σε χειρονομία απέναντι στον Χιουζ και εν τέλει τιμωρήθηκε με αποβολή από τον Μάρινερ.

Κατευθυνόμενος για τα αποδυτήρια, πιθανώς να αντιλήφθηκε τι συνέβη! Στο 337ο ματς της καριέρας του σε επίπεδο κορυφαίου πρωταθλήματος, αντίκρισε κόκκινη κάρτα για πρώτη φορά. Χάνει πλέον τις τρεις επόμενες αναμετρήσεις (δύο με τη Λιντς και μία με τη Λέστερ εντός έδρας) και αναμένεται να τον ξαναδούμε στις αρχές Μαρτίου, στο «Άνφιλντ», κόντρα στη Λίβερπουλ!

Δημήτρης Μανάκος