Άρσεναλ, έχουμε πρόβλημα και η λύση είναι μία...

Πολύ κακό αποτέλεσμα είναι αυτό απέναντι στη Μπρέντφορντ για την Άρσεναλ. Μία ισοπαλία που δεδομένα δεν ήταν στο μπλοκάκι του Μικέλ Αρτέτα στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, μερικές μέρες πριν το κομβικό παιχνίδι απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι!



Άρσεναλ, έχουμε πρόβλημα και η λύση είναι μία...

Είναι δεδομένα ένα πολύ κακό αποτέλεσμα αυτό της Άρσεναλ απέναντι στη Μπρέντφορντ στο «Έμιρεϊτς». Μία ισοπαλία που ενδέχεται να κοστίσει και ένα 1-1 ως τελικό σκορ, που ουδείς περίμενε πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Έμοιαζε από την αρχή πως το απόγευμα που αναμένεται δεν θα αποτελέσει απλή υπόθεση για τους «κανονιέρηδες». Ο Χένρι κατέγραψε πολύ σημαντική στιγμή στο 5ο λεπτό, ο Ιβάν Τόνεϊ δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση στο 26΄, σημαδεύοντας το δοκάρι, αλλά η Μπρέντφορντ δεν σταμάτησε ποτέ να είναι απειλητική.

Ούτε καν όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 66ο λεπτό, χάρη στο πρώτο γκολ του Λεάντρο Τροσάρ με τη φανέλα των «κανονιέρηδων». Προσπάθησε να αντιδράσει με το δικό της στυλ παιχνιδιού και το κατάφερε στο 75’, σε μία φάση που ακόμη και αν «σηκώσει» συζήτηση, δεν παύει να αποτελεί και το βασικό λόγο που η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, χάνει βαθμούς στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Οι «μέλισσες» έπαιξαν «βόλεϊ» στην περιοχή των «κανονιέρηδων» και ο Ιβάν Τόνεϊ ήταν αυτός που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Ράμσντεϊλ, που έμοιαζε εκτεθειμένος. Ο Άγγλος επιθετικός είναι ο τρίτος διαδοχικός παίκτης που σκοράρει απέναντι στην Άρσεναλ από στατική φάση.

Ο Μαρτίνες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το έκανε πρώτος, ο Ταρκόφσκι της Έβερτον έδωσε τη νίκη στα «ζαχαρωτά» και πλέον ο Τόνεϊ φρόντισε να αποδείξει πως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να λογίζεται ως τέτοια.

Μέχρι και πριν το ματς με τους «κόκκινους διαβόλους», η Άρσεναλ δεν είχε δεχθεί γκολ από κεφαλιά. Πλέον, είναι κάτι που συμβαίνει και μιλάμε φυσικά για την ίδια ομάδα, που πέρυσι συμπλήρωσε 30+ παιχνίδια δίχως να δει την εστία της να παραβιάζεται από στατική φάση!

Το ζήτημα φυσικά για τον Μικέλ Αρτέτα είναι το προφανές… Η Άρσεναλ αισθάνεται πίεση και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Είναι στο +6 με ίδια ματς από τη Μάντσεστερ Σίτι, την αντιμετωπίζει σε τρεις μέρες και γνωρίζει πως αν οι «πολίτες» κάνουν το 2Χ2 κόντρα σε Άστον Βίλα και Λονδρέζους, τότε θα την ισοφαρίσουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κάτι λοιπόν πηγαίνει λάθος για τον Μικέλ Αρτέτα! Άρσεναλ, έχουμε… πρόβλημα! Και η κατάλληλη λύση, ίσως προκύψει την Τετάρτη το βράδυ κόντρα στο σύνολο που διεκδικεί πρωτάθλημα. Ενδέχεται φυσικά να συμβεί και ακριβώς το ανάποδο…

Δημήτρης Μανάκος