Λιντς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Νιόντο εναντίον Μπρούνο Φερνάντες, σε μία πρόωρη ρεβάνς!

Έχοντας «σώσει» τον βαθμό της ισοπαλίας, το βράδυ της Τετάρτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μπροστά της μια πρόωρη «ρεβάνς» απέναντι στην Λιντς, το μεσημέρι της Κυριακής (12/2, 16:00). Αντίθετα, η… τριάδα υπηρεσιακών προπονητών των «παγωνιών», με επικεφαλής τον Μάικλ Σκουμπάλα, θα διεκδικήσει την μονιμοποίησή της μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς η βελτίωση της ομάδας δεν πέρασε απαρατήρητη.



Λιντς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Νιόντο εναντίον Μπρούνο Φερνάντες, σε μία πρόωρη ρεβάνς!

Λιντς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πράξη δεύτερη. Λίγες μέρες μετά τον εξ’ αναβολής αγώνα ανάμεσα στις δυο ομάδες (είχε αναβληθεί ολόκληρη η 7η  αγωνιστική λόγω του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ), θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες για την 23η αγωνιστική, στο «Έλαντ Ρόουντ».

Σημαντικές απουσίες εκατέρωθεν

Τα «παγώνια» θα στερηθούν ξανά τις υπηρεσίες του Ροντρίγκο, με τον Ισπανό επιθετικό να είναι ο πρώτος τους σκόρερ στο πρωτάθλημα με 10 γκολ, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν θα έχουν τον Καζεμίρο, ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας και τους μακροχρόνια τραυματίες Έρικσεν και Φαν Ντε Μπεκ.

Γούιλφρεντ Νιόντο, από τους πιο συναρπαστικούς νεαρούς της Premier League

Ερχόμενος το καλοκαίρι από την Ζυρίχη, ο 19χρονος εξτρέμ, απολάμβανε ήδη την εμπιστοσύνη του Ρομπέρτο Μάντσινι, καθώς υπό τον Ιταλό «εκλέκτορας» πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Εθνική Ιταλίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η ικανότητά του να «κουβαλάει» την μπάλα και να κερδίζει τους αντιπάλους του με την εκρηκτικότητά του, έχει ως αποτέλεσμα την συμμετοχή του σε 12 τελικές προσπάθειες της Λιντς. Παρά το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί 716 λεπτά στη φετινή Premier League, έχει δημιουργήσει επτά ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, ενώ παράλληλα, ο ίδιος μετρά δυο γκολ και μία ασίστ. Όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα, η πλειοψηφία των κινήσεών του είναι διαγώνια προς την περιοχή των αντίπαλων, κινούμενος από αριστερά.

Μπρούνο Φερνάντες, ο καλύτερος δημιουργός της Premier League

Ο Μπρούνο Φερνάντες, στην πιο ώριμη και «ηγετική» του σεζόν, είναι ο κορυφαίος δημιουργός ευκαιριών, χωρίς να μετράμε τις στατικές φάσεις, στην Premier League αυτή τη σεζόν (51), μπροστά από τον «μετρ» του είδους, Κέβιν Ντε Μπρόινε (46) της Μάντσεστερ Σίτι. Παράλληλα, βρίσκεται στην πρώτη θέση συμμετοχών σε επιθετικές ενέργειες που οδηγούν σε τελική προσπάθεια (145), με 11 από αυτές να σημειώνονται το βράδυ της περασμένης Τετάρτης εναντίον της Λιντς στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο 28χρονος μέσος, από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League με τη Γιουνάιτεντ, τον Φεβρουάριο του 2020, έχει συμμετάσχει σε 70 γκολ σε 108 παιχνίδια πρωταθλήματος (41 γκολ, 29 ασίστ).

Τα στιγμιότυπα από την προηγούμενη αναμέτρηση:

Γιάννης Νικολόπουλος