Λίβερπουλ: Μειώθηκε αισθητά ο χρόνος συμμετοχής του Τσιμίκα το 2023!

Ελάχιστος ο χρόνος συμμετοχής του Κώστα Τσιμίκα εντός του 2023. Ο Έλληνας μπακ φαίνεται πως τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, έχοντας αγωνιστεί μόλις για 50 λεπτά με τη φανέλα των «κόκκινων» στο νέο ημερολογιακό έτος σε επίπεδο Premier League!



Λίβερπουλ: Μειώθηκε αισθητά ο χρόνος συμμετοχής του Τσιμίκα το 2023!

Μπορεί η σεζόν να ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Κώστα Τσιμίκα, με τον Έλληνα μπακ να λαμβάνει αρκετό χρόνο συμμετοχής, έχοντας άμεση συμμετοχή στον τρόπο παιχνιδιού της Λίβερπουλ, στις αναμετρήσεις που πήρε μέρος, όμως φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει εντός του 2023.

Με την έναρξη του ημερολογιακού έτους άλλωστε, ο Τσιμίκας έχει αγωνιστεί ελάχιστα σε επίπεδο Premier League. Πώς ορίζεται αυτό; Έχει συμμετάσχει μόλις σε δύο ματς της ομάδας του από τα πέντε που έχει δώσει στο πρωτάθλημα τις τελευταίες 40 μέρες, δίχως να έχει αγωνιστεί για περισσότερα από 45 λεπτά σε κάποια εκ των δύο συναντήσεων.

Η αρχή έγινε στο ματς της Λίβερπουλ στο «Κομιούνιτι» απέναντι στη Μπρέντφορντ, με τον Τσιμίκα να ξεκινά βασικός, αλλά να αντικαθίσταται στο ημίχρονο, σε μία κακή ημέρα για τους «κόκκινους» (ήττα με 3-1), όπου πάντως είχε μία πολύ σημαντική στιγμή για να ισοφαρίσει.

Η δεύτερη περίπτωση είναι στην ήττα με τη Γουλβς με 3-0 στο «Μολινό», όπου πέρασε στο ματς ως αλλαγή, για το τελευταίο τετράλεπτο, πριν την συμπλήρωση 90 λεπτών.

Όσον αφορά την πιο πρόσφατη του «παράσταση» στο «Άνφιλντ», αυτή έλαβε χώρα στο τελευταίο παιχνίδι του Δεκεμβρίου και στη νίκη επί της Λέστερ με 2-1, ενώ το πιο πρόσφατο ματς που ο Έλληνας συμμετείχε έμμεσα σε γκολ της ομάδας του, καταγράφηκε τον Οκτώβριο, κόντρα στη Γουέστ Χαμ, με τον Τσιμίκα να δίνει την ασίστ για το νικητήριο τέρμα του Νούνιες!

Δημήτρης Μανάκος