Λίβερπουλ: Η χειρότερη της βραδιά στο «Άνφιλντ» στην Ευρώπη, ήρθε από τη «βασίλισσα»! (vid)

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο εκτυλίχθηκε η αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Άνφιλντ», με τους «κόκκινους» να επιβεβαιώνουν την κακή τους εικόνα, και στο Champions League. Προηγήθηκαν με 2-0, αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό για να μην φανερωθούν οι αμυντικές τους αδυναμίες, με το τελικό 5-2 να σηματοδοτεί το χειρότερό της βράδυ σε ευρωπαϊκό επίπεδο!  



Λίβερπουλ: Η χειρότερη της βραδιά στο «Άνφιλντ» στην Ευρώπη, ήρθε από τη «βασίλισσα»! (vid)

Το πιο «εφιαλτικό» της βράδυ στο «Άνφιλντ», όσον αφορά ευρωπαϊκούς αγώνες, βίωσε η Λίβερπουλ. Η Ρεάλ Μαδρίτης παρότι βρέθηκε με 2-0 πίσω στο σκορ, όχι μόνο κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή, αλλά ανάγκασε τους «κόκκινους» στην πιο βραδιά εντός έδρας ήττα τους στην Ευρώπη με σκορ 5-2!

Ουδέποτε στην ιστορία, η Λίβερπουλ είχε δεχθεί στο «Άνφιλντ» πέντε γκολ σε ένα ευρωπαϊκό ματς, ούτε καν… τέσσερα! Συγκεκριμένα, η πιο μεγάλη ήττα της στο Μερσεϊσάιντ πριν το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου 2023, είχε προέλθει και πάλι από τη… Ρεάλ Μαδρίτης!

Τη σεζόν 2014/15 οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί στον ίδιο όμιλο για το Champions League με τη Λίβερπουλ να ηττάται με 3-0 από τη «Βασίλισσα». Μάλιστα, οι «μερένχες» είχαν σκοράρει και τα τρία γκολ τους στο πρώτο μέρος, με τον Μπενζεμά να «χτυπά» δις και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να προσθέτει ακόμη ένα.

Γενικότερα βέβαια, η πιο βαριά ευρωπαϊκή ήττα της Λίβερπουλ είχε λάβει χώρα το 1966 και «θύτης» ήταν ο Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ, στο παιχνίδι που έληξε με 5-1 στο Άμστερνταμ και έμεινε στην ιστορία ως «το ματς της ομίχλης».

Πλέον, έμελλε εν έτει 2023 να αντικρίσουμε τη χειρότερη ομάδα των «κόκκινων» που έκανε την εμφάνισή της σε εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς, αναλογικά με το αποτέλεσμα. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν πίστευε αυτό που έβλεπε στα μάτια του και η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί πια να «καυχιέται» πως στο εφιαλτικότερο βράδυ στην ιστορία της Λίβερπουλ, ήταν παρούσα και… υπεύθυνη για αυτό!

Δημήτρης Μανάκος