Συμβαίνουν… παντού: Η Ντάγκεναμ απέλυσε τον προπονητή της μετά από νίκη και πήρε με υπηρεσιακό το μεγαλύτερο «διπλό» της σεζόν!

Γίνονται και στην Αγγλία! Η Ντάγκεναμ έδιωξε τον προπονητή της μετά από τρίποντο και μετά πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη νίκη της στη φετινή σεζόν, επικρατώντας της Νοτς Κάουντι με 2-1 εκτός έδρας!  



Συμβαίνουν… παντού: Η Ντάγκεναμ απέλυσε τον προπονητή της μετά από νίκη και πήρε με υπηρεσιακό το μεγαλύτερο «διπλό» της σεζόν!

Υπάρχουν μερικές αποφάσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις φαντάζουν ακατανόητες. Δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, δεν λαμβάνουν χώρα μόνο στο δικό μας πρωτάθλημα, πράγμα που πολλές φορές ενδέχεται να πούμε σχεδόν «καφενειακά», επειδή απλώς ζούμε εδώ.

Συμβαίνουν και στην Αγγλία. Το έκανε πέρυσι η Νόριτς με τον Ντάνιελ Φάρκε, είναι κάτι που έχει πραγματοποιηθεί αρκετές φορές και με πολύ μεγαλύτερους προπονητές από τον Γερμανό των «καναρινιών». Η απόφαση για απόλυση έχει ληφθεί, ο εκάστοτε coach δίνει το τελευταίο του παιχνίδι το Σαββατοκύριακο, κερδίζει και εν συνεχεία η επιλογή τηρείται: αποχωρεί δηλαδή ανεξαρτήτως αποτελέσματος!

Αυτό ακριβώς συνέβη και στη National League, με τη Ντάγκεναμ Ρεντς να απολύει τον ΜακΜαχόν, έναν προπονητή που κάθισε στον πάγκο της για μία τριετία, παρότι επικράτησε στο τελευταίο του ματς απέναντι στην Όλντερσοτ.

Συνολικά πάντως, μετρούσε μία νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια, με απολογισμό πέντε ήττες και μία ισοπαλία. Ήταν δεδομένο πως δεν θα συνέχιζε, με το 2023 να μην έχει ξεκινήσει ιδανικά για τους «Ντάγκερς».

Έτσι και έγινε, με δύο υπηρεσιακούς να αναλαμβάνουν αρχικά τις τύχες του συλλόγου, έως ότου βρεθεί ο επόμενος. Επόμενο παιχνίδι, το δυσκολότερο της σεζόν. Κόντρα στη Νοτς Κάουντι στο «Meadow Lane», με την πρωτοπόρο της κατηγορίας, που προερχόταν από επτά σερί νίκες, διαθέτοντας στο ρόστερ της τον κορυφαίο σκόρερ των αγγλικών γηπέδων ως στιγμής, τον Λάνγκσταφ των 32 γκολ!

Αποτέλεσμα; «Διπλό», με 2-1 για τη Ντάγκεναμ, δίχως καν κανονικό προπονητή. Έμεινε πίσω στο σκορ, το γύρισε, κέρδισε με γκολ του Εφιόνγκ και πανηγύρισε τη μεγαλύτερη φετινή της επικράτηση σε επίπεδο πρωταθλήματος. Και όλα αυτά, με τον ΜακΜαχόν να έχει απολυθεί μία εβδομάδα νωρίτερα μετά από νίκη…

Δημήτρης Μανάκος