Φαν Ντάικ: Ο… αρχισκόρερ όλων των αμυντικών στην Πρέμιερ! (vid)

Ο Φαν Ντάικ άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη για την Λίβερπουλ απέναντι στην Γουλβς και από τη στιγμή που βρέθηκε στην Πρέμιερ Λιγκ πριν από μια 8ετία, έχει καταφέρει να γίνει ο … πρώτος σκόρερ όλων των αμυντικών του κορυφαίου πρωταθλήματος!  



Φαν Ντάικ: Ο… αρχισκόρερ όλων των αμυντικών στην Πρέμιερ! (vid)

Ο Ολλανδός από γέμισμα του Αλεξάντερ – Άρνολντ σε στατική φάση στο δεύτερο ημίχρονο πρώτα πέτυχε την μπάλα με τον ώμο, αν και έβαλε… τεστ αντανακλαστικών στον Σα, που πετάχτηκε ν’ αποκρούσει στη δεξιά του γωνία.

Ο Ζότα που ακολουθούσε τη φάση ξαναγύρισε στη μικρή περιοχή και ο Φαν Ντάικ ήταν εκεί που έπρεπε για να καρφώσει την μπάλα στην εστία με το κεφάλι για το 1-0, προτού έρθει ο Σαλάχ να διαμορφώσει το αποτέλεσμα του ματς (2-0).

Ο ηγέτης της «κόκκινης» άμυνας με αυτό το γκολ έφτασε πλέον στα 20 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ από την ημέρα που βρέθηκε στην Λίγκα, το 2015, όταν τότε είχε υπογράψει στην Σαουθάμπτον.

Σε αυτά τα 8 χρόνια, είναι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των αμυντικών του πρωταθλήματος (!), αποδεικνύοντας πως πέρα από την συμβολή που έχει αμυντικά, την καθοδήγηση και την ηγεσία όλων στον αγωνιστικό χώρο, μπορεί να βρει και δίχτυα όταν του δοθεί η ευκαιρία και πατήσει στην αντίπαλη περιοχή.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης