Στις 99 νίκες, «δώρο» άλλη μία: «Έγραψε» ιστορία η Άρσεναλ απέναντι στην Έβερτον!

Καταπληκτική εμφάνιση, δίκαιη νίκη και ένα 4-0 που πιστοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως η Άρσεναλ συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς τον τίτλο. Ένα τρίποντο απέναντι στην Έβερτον ιδιαίτερα σημαντικό. Πόσο μάλλον όταν ο αριθμός «100» μπαίνει στη συζήτηση!  



Στις 99 νίκες, «δώρο» άλλη μία: «Έγραψε» ιστορία η Άρσεναλ απέναντι στην Έβερτον!

Ήταν αρκετοί οι λόγοι και τα επιχειρήματα που είχε ο Μικέλ Αρτέτα, προκειμένου να πείσει τους ποδοσφαιριστές του πως το ματς με την Έβερτον ήταν κρίσιμο. Τα «ζαχαρωτά» είχαν κερδίσει τους «κανονιέρηδες» πριν από δύο εβδομάδες στο «Γκούντισον Παρκ», ο Τζόρνταν Πίκφορντ είχε διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, ο στόχος ήταν η 3η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και φυσικά η επιστροφή στα τρίποντα εντός έδρας από το ημίχρονο, για πρώτη φορά στο 2023.

Όλα έγιναν πράξη, με το ευρύ 4-0 να το επιβεβαιώνει. Ο Μπουκάγιο Σάκα έλυσε τον… γρίφο σε καίριο χρονικό σημείο, ο Γκαμπριέλ Μαρτινέλι έγινε ο δεύτερος παίκτης της Άρσεναλ που φτάνει σε διψήφιο αριθμό γκολ στην φετινή Premier League και οι «κανονιέρηδες» έφτασαν στην 100η τους νίκη κόντρα στην Έβερτον!

Καμία άλλη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου έχει καταφέρει κάτι ανάλογο. Η Άρσεναλ είναι η πρώτη και αντιστοίχως η Έβερτον είναι η μοναδική που έχει δει κάποιον να την κερδίζει σε τριψήφιο αριθμό περιπτώσεων, σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Το 4-0 πιστοποιεί την αγωνιστική διαφορά τους και το περσινό 5-1, απλώς επιδεικνύει πως η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είναι… σκάλες ανώτερη από τα «ζαχαρωτά» τις τελευταίες 700 ημέρες. Και κάπως έτσι, οι ιστορικές 100 νίκες είναι γεγονός!

Δημήτρης Μανάκος