Τρεις διαφορετικοί ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ με δυο γκολ κόντρα στη Γιουνάιτεντ από το επικό 7-4 του 1908!

Στο αδιανόητο 7-0 της Λίβερπουλ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ», οι τρεις διαφορετικοί ποδοσφαιριστές που πέτυχαν από δύο τέρματα, γύρισαν τον χρόνο πίσω κατά … 115 χρόνια, στο μαγικό και ανεπανάληπτο 7-4 του 1908!  



Τρεις διαφορετικοί ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ με δυο γκολ κόντρα στη Γιουνάιτεντ από το επικό 7-4 του 1908!

Οι «κόκκινοι» πριν από την έναρξη της τεράστιας αναμέτρησης της Κυριακής ήταν αουτσάιντερ, όσο κι αν ένα τέτοιο ματς ποτέ δεν έχει συγκεκριμένο φαβορί.

Κι όμως, η κατάσταση της Γιουνάιτεντ, η φόρα από την κατάκτηση του πρώτου τίτλου μετά από 6 χρόνια και τα μέτρια επίπεδα απόδοσης της Λίβερπουλ μάλλον έγερναν την πλάστιγγα προς την πλευρά των «κόκκινων διαβόλων».

Οι τελευταίοι βρέθηκαν σε κάκιστη μέρα και η αρμάδα του Κλοπ έκανε πάρτι φτάνοντας στο μεγαλύτερο σκορ που έχει καταγραφεί ποτέ σε αυτό το ντέρμπι στο «Άνφιλντ».

Οι Νούνιες, Χάκπο και Σαλάχ πέτυχαν από δύο τέρματα για να συνεισφέρουν σε τρομερό βαθμό στη διαμόρφωση του εντυπωσιακού αποτελέσματος και αυτό είναι κάτι που τελευταία φορά είχε συμβεί πριν από 115 χρόνια!

Τον Μάρτη του 1908, είχε σημειωθεί το μεγαλύτερο σκορ που έχει δει η ιστορία της μεγαλύτερης αγγλικής ποδοσφαιρικής κόντρας, με την Λίβερπουλ να επικρατεί 7-4 της Γιουνάιτεντ! Αυτά τα 11 τέρματα δεν έχουν ξεπεραστεί ποτέ έως σήμερα, όμως, όπως το απόγευμα της Κυριακής, έτσι και τότε, υπήρξαν τρεις διαφορετικοί ποδοσφαιριστές που βρήκαν δίχτυα από δυο φορές!

Τότε, ήταν οι Χιούιτ (4’, 89’), Ρόμπινσον (19’, 74’) και Μακφέρσον (45’, 69’).