Τότεναμ: Ο Λίβι έχει καθυστερήσει και… χάνει το παιχνίδι!

Η Τότεναμ ακόμα δεν έχει ξεκινήσει την αναζήτηση προπονητή και πολύτιμος χρόνος χάνεται με αποκλειστική ευθύνη του Ντάνιελ Λίβι.



Τότεναμ: Ο Λίβι έχει καθυστερήσει και… χάνει το παιχνίδι!

Για άλλη μια χρονιά η Τότεναμ εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων αφού ο μεγάλος της στόχος να επιστρέψει στους τίτλους με τον Αντόνιο Κόντε δεν ήρθε εις πέρας.

Μπορεί ακόμα οι «πετεινοί» να δίνουν την μάχη για την έξοδο στο  Champions League αλλά παράλληλα θα πρέπει να σκεφτούν και την επόμενη ημέρα, και το ποιο θα είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει να τους βγάλει από το αγωνιστικό τέλμα στο οποίο βρίσκονται.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ως η κατάσταση στην Τότεναμ είναι καζάνι που βράζει. Πρώην προπονητής να βγάζει στην σέντρα τους παίκτες, και οπαδοί να τα χώνουν στην διοίκηση και συγκεκριμένα στον ηγέτη του συλλόγου, τον Ντάνιελ Λίβι. Πλέον, ο ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι αφού η επόμενη επιλογή προπονητή θα καθορίσει και το μέλλον του συλλόγου.

Για τον Λίβι η απόφαση αυτή ίσως δεν αποκλείεται να είναι και η πιο δύσκολη που θα αναγκαστεί να πάρει. Ο ίδιος βρίσκεται κάτω από τρομερή πίεση και μετά την αποτυχία με τον Κόντε γνωρίζει καλά πως άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν. Αυτή την στιγμή η Τότεναμ χρειάζεται έναν προπονητή ο οποίος και θα έχει τον διαθέσιμο χρόνο για να καταφέρει να βάλει τις βάσεις για να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών ειδικά αυτή την χρονική στιγμή που η ομάδα βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο (η γερασμένη ομάδα του Ποτσετίνο έχει κάνει τον κύκλο της), αλλά και να μπορέσει να απορροφήσει τους κραδασμούς από την συσσωρευμένη εσωστρέφεια λόγω των συνεχόμενων αποτυχιών.

Η απάντηση στο πρόβλημα είναι ξεκάθαρη κι έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Το πρόβλημα όμως είναι πως ο Λίβι αυτή την στιγμή είναι μόνος τους και θα πρέπει να διαχειριστεί όλες αυτές τις καταστάσεις. Και αυτό γιατί ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Φάμπιο Παρατίτσι, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του εν αναμονή της προσφυγής του για την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο λόγω του σκανδάλου της Γιουβέντους. Παράλληλα, η Τότεναμ δεν είναι η μοναδική ομάδα που ψάχνει για προπονητή ενόψει της νέας σεζόν, αφού υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι που στα μάτια του κόσμου φαίνονται αυτή την στιγμή πιο ελκυστικοί όπως η Τσέλσι, η Ίντερ, η Παρί αλλά και η Ρεάλ Μαδρίτης εφόσον τελικά δεν παραμείνει ο Κάρλο Αντσελότι.

Κι επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα ο Λίβι κινδυνεύει να υποπέσει στο ίδιο λάθος που έκανε το 2021 όταν και απέλυσε τον Ζοσέ Μουρίνιο. Η αναζήτηση προπονητή εκείνη την χρονιά διήρκησε σχεδόν τρεις μήνες αφού η διοικητική κεφαλή του συλλόγου έδειχνε αναποφάσιστος για το ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα για την ομάδα. Ένα μεγάλο όνομα ή ένα φρέσκο ​​πρόσωπο; Άμεση επιτυχία ή χτίσιμο από την αρχή με ένα μακροχρόνιο πλάνο; Η αναποφασιστικότητα αυτή είχε ως αποτέλεσμα να περάσουν οι μήνες και η Τότεναμ να μην έχει προπονητή, αφού οι όποιες προσπάθειες με Νάγκελσμαν, Ποτσετίνο, Τεν Χαγκ και Κόντε είχαν πέσει στο κενό.

Έτσι, ο Λίβι αναγκάστηκε να κοιτάξει από το κάτω ράφι όπως οι Φονσέκα και Γκατούζο με τον Παρατίτσι να συμφωνεί με τον συμπατριώτη του πριν η αντίδραση του κόσμου «κάψει» την συμφωνία, για να φτάσουν στο τέλος επειδή τα περιθώρια είχαν στενέψει, να δοθεί το χρίσμα στον πρώην τεχνικό της Γουλβς, Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Και τα αποτελέσματα της πρόσληψης του Πορτογάλου τεχνικού ήταν η απόλυσή του μετά από λίγους μήνες. Και το παράδειγμα του Νούνο αποτελεί τον καλύτερο οδηγό για τον Λίβι να μην επαναλάβει το ίδιο λάθος. Ακόμα και αν τώρα πρέπει να ενεργήσει μόνος του μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Παρατίτσι. Η διαφορά είναι πως θα πρέπει αυτή την φορά να ενεργήσει άμεσα, αφού ήδη ένας πιθανός στόχος ο Τόμας Τούχελ συμφώνησε με την Μπάγερν Μονάχου, ενώ με τις θέσεις των Τσέλσι, Παρί και πιθανών Ρεάλ και Ίντερ ανοικτές καταλαβαίνει κανείς πως ο βαθμός δυσκολίας για ένα μεγάλο όνομα αυξάνεται. Το βράδυ της Δευτέρας στο «Γκούντισον Παρκ» οι οπαδοί βροντοφώναξαν την επιθυμία τους που δεν είναι άλλη από την επιστροφή του Ποτσετίνο.

Το θέμα όμως είναι πως ο Λίβι δεν έχει μπει ακόμα στην διαδικασία να ασχοληθεί με τον Αργεντινό τεχνικό, παρότι ο ίδιος θα επιθυμούσε την επιστροφή του στον σύλλογο, άλλωστε περνάει το μεγαλύτερο χρόνο στο σπίτι του στο Λονδίνο. Κι εδώ έρχεται η ώρα ο Λίβι να ξεκαθαρίσει τι θέλει. Αν πραγματικά θεωρεί ότι ο Ποτσετίνο είναι ο άνθρωπος που θα φέρει εις πέρας ένα νέο πλάνο που θα κάνει ξανά την Τότεναμ αρεστή, τότε θα πρέπει να κινηθεί άμεσα, αφού δεν θα λείψουν οι ομάδες που θα τον ενοχλήσουν ενόψει της νέας σεζόν. Διαφορετικά θα κινδυνέψει πολύ σοβαρά να υπάρξει μια επανάληψη του 2021 και τότε ο Λίβι θα έχει υπογράψει την καταδίκη του αλλά και το μέλλον του συλλόγου.

Θοδωρής Βασίλης