Χάρβεϊ Μπαρνς: «Γεμίζει» κάθε κενό της Λέστερ στην επίθεση, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια!

Η Λέστερ συνεχίζει την άκρως προβληματική σεζόν, κινδυνεύει με υποβιβασμό στη Championship και έδιωξε τον Ρότζερς. Και μπορεί η συμβολή του Μπαρνς να έχει αποδειχθεί καθοριστική, αλλά εάν η ομάδα θέλει να παραμείνει στη κατηγορία, πρέπει να βρει περισσότερες λύσεις στο επιθετικό κομμάτι!  



Χάρβεϊ Μπαρνς: «Γεμίζει» κάθε κενό της Λέστερ στην επίθεση, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια!

Τα πράγματα δεν γίνονται πιο δύσκολα για τη Λέστερ. Βρίσκεται στη 19η θέση της Premier League και στο -2 από τη ζώνη της παραμονής, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος του υποβιβασμού στη Championship, για πρώτη φορά μετά και το 2014. Οι αδυναμίες της στο αμυντικό κομμάτι εξακολουθούν να υπάρχουν (3η χειρότερη άμυνα) και εάν δεν συνέβαλε τόσο ο Μπαρνς στο επιθετικό, μπορεί να ήταν ήδη... καταδικασμένη!

Έχει φέτος 10 γκολ στο πρωτάθλημα, επίδοση που αποτελεί τη καλύτερη στη καριέρα του, ενώ απομένουν ακόμα εννέα παιχνίδια για την ολοκλήρωση της σεζόν. Ο 25χρονος έχει μετατραπεί στο κύριο σημείο αναφοράς της επίθεσης των «αλεπούδων», αφού έχει αναγκαστεί να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην ομάδα.

Περισσότερο από κάθε άλλο, έχει κληθεί να γεμίσει την… απουσία του Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος έχει μόλις 12 συμμετοχές, ως βασικός, πετυχαίνοντας ένα γκολ στη φετινή σεζόν! Δεδομένο το μεγάλο κενό που έχει αφήσει ο 36χρονος, αφού είναι ο 3ος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας και 10ος σε εμφανίσεις.

Την ίδια στιγμή, η Λέστερ δεν βρίσκει λύσεις από τους άλλους επιθετικούς της ομάδας, Κελέτσι Ιχεανάτσο και Πάτσον Ντάκα, καθώς έχουν τρία και τέσσερα γκολ αντίστοιχα. Μοναδικός συμπαραστάτης του Μπαρνς είναι ο Τζέιμς Μάντισον, ο οποίος έχει εννέα γκολ και έξι ασίστ, αλλά ακόμα και αυτός, είναι σε χαμηλότερα στάνταρ απ’ ότι πέρυσι.

Συνεπώς, μπορεί ο ίδιος να είναι σε καταπληκτική κατάσταση φέτος, αλλά δεν μπορεί να λύσει μόνος του τα προβλήματα της Λέστερ. Μόνο αν εκλάβει την απαιτούμενη αυτή βοήθεια από τους συμπαίκτες του, στο επιθετικό κομμάτι, φαίνεται να μπορεί η ομάδα του να διατηρηθεί στην κατηγορία...

Χρήστος Σκούρας