Μπέρνλι: Η καλύτερη επίθεση και η καλύτερη άμυνα οδήγησαν στην άνοδο

Τυχερά πράγματα μπορεί να συμβούν πολλά σε έναν αγώνα, σε μια στιγμή στο χορτάρι, σε μια βραδιά. Όμως, η Μπέρνλι έδειξε ότι όχι απλά δεν στηρίχθηκε ποτέ εκεί, αλλά φρόντισε να είναι καλύτερη από κάθε άλλη ομάδα της κατηγορίας, μέχρι τελικά να πανηγυρίσει την εξασφάλιση της μαθηματικής ανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ.  



Μπέρνλι: Η καλύτερη επίθεση και η καλύτερη άμυνα οδήγησαν στην άνοδο

Το έκανε μακριά από την έδρα και το δικό της κοινό, όμως, έφτιαξε απίστευτα την επίσκεψη των οπαδών της στο Riverside το βράδυ της Παρασκευής, κάνοντάς το... μεθυστικό.

Η Μπέρνλι είναι ξανά στην Πρέμιερ Λιγκ εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την επιστροφή της εφτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε της Τσάμπιονσιπ και τα κατάφερε επικρατώντας 2-1 της Μίντλεσμπρο για να πάρει το ένα από τα δύο «εισιτήρια» για απευθείας συμμετοχή στην κορυφαία κατηγορία.

Ο Κομπανί, πέρα από εξαιρετικός άνθρωπος, το οποίο τονίζουν όσοι τον γνωρίζουν και το έκανε και ο πρόεδρος της ομάδας αμέσως μετά την επιτυχία, είναι και κόουτς που δείχνει ότι πέτυχε κάτι με επιμονή, σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα στη δουλειά και τις μεθόδους του.

Η Μπέρνλι με 25 νίκες, μόλις 3 ήττες και 12 ισοπαλίες, είχε την καλύτερη επίδοση σε σκοράρισμα και παθητικό στην Τσάμπιονσιπ. Και αφού είχε την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα, οδηγήθηκε και στην πιο γρήγορη άνοδο.

Παραβίασε την εστία των αντιπάλων της 76 φορές μέχρι σήμερα, δέχθηκε μόλις 30 τέρματα, ενώ, είχε και 17 ματς με clean sheet. Flying Clartes!

Κώστας Ζάλιαρης