Σίρερ για Χάαλαντ: «Όχι μόνο το δικό μου ρεκόρ θα σπάσει, αλλά και τα 60 γκολ του Ντίξι Ντιν»!

Ο Άλαν Σίρερ απολαμβάνει τον Έρλινγκ Χάαλαντ, δεν ανησυχεί για την διαφαινόμενη κατάρριψη του ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ και δηλώνει... γενναία πως ίσως είμαστε μπροστά σε μια απίθανη επίδοση που θα θυμίσει σε όλους τον θρυλικό Ντίξι Ντιν της Έβερτον.  



Σίρερ για Χάαλαντ: «Όχι μόνο το δικό μου ρεκόρ θα σπάσει, αλλά και τα 60 γκολ του Ντίξι Ντιν»!

Ο Χάαλαντ σκόραρε άλλες δυο φορές στο 4-1 της Σίτι επί της Σαουθάμπτον το απόγευμα του Σαββάτου και έγινε ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ καταφέρνει να φτάσει στα 30 τέρματα σε μια σεζόν. Και ακόμα υπάρχει δρόμος. Και είναι μόλις η πρώτη του χρονιά στο αγγλικό πρωτάθλημα. Και είναι μόλις 22 ετών. Και, και, και...

Ο Άλαν Σίρερ μοιράζεται την κορυφή όσον αφορά στους σκόρερ με τα περισσότερα τέρματα σε μια αγωνιστική περίοδο στην Λίγκα, έχοντας καταφέρει μαζί με τον Άντι Κόουλ να φτάσουν μέχρι και τα 34! Ο Σαλάχ είχε φτάσει πιο κοντά απ' όλους τερματίζοντας στα 32, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε 31 με τον Λουίς Σουάρες στο παρελθόν, ενώ, οι Κέβιν Φίλιπς, Τιερί Ανρί, Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Χάρι Κέιν απέκτησαν την παρέα του Χάαλαντ στα 30.

Ο θρύλος της Νιούκαστλ και νυν τηλεσχολιαστής, θέλησε να πάρει θέση στην στήλη που διατηρεί στην ιστοσελίδα «theAthletic» και έγραψε: «Πριν από έναν χρόνο έγραφα για τα 40 γκολ, αλλά αν παραμείνει υγιής, θα φτάσει στο ρεκόρ των 34 που έχω μαζί με τον Άντι Κόουλ, αλλά και θ' απειλήσει τα 60 του Ντίξι Ντιν»!

Όσον αφορά στον Ντιν, εκείνος παραμένει ο μοναδικός επί αγγλικού εδάφους που είχε ολοκληρώσει αγωνιστική περίοδο με 60 τέρματα, την σεζόν 1927-1928, σε 39 παιχνίδια με τη φανέλα της Έβερτον, όντας τότε... 21 ετών! Μάλιστα, στο ημερολογιακό έτος 1928, έκλεισε με λογαριασμό 85 τερμάτων σε όλες τις διοργανώσεις!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης