Λιντς: Η πιο βαριά ήττα στο «Έλαντ Ρόουντ» από το 2014 και το αρνητικό ρεκόρ που κατέγραψε η στατιστική!

Η Λιντς ηττήθηκε 5-1 από την Κρίσταλ Πάλας στην έδρα της (09/04), αποτέλεσμα που είναι το πιο ευρύ, αρνητικά, τα τελευταία εννέα χρόνια, ενώ παράλληλα οι 34 ντρίμπλες που δέχθηκαν οι παίκτες του Γκράθια, αποτελούν τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία της Premier League!  



Λιντς: Η πιο βαριά ήττα στο «Έλαντ Ρόουντ» από το 2014 και το αρνητικό ρεκόρ που κατέγραψε η στατιστική!

Μπορεί να προηγήθηκε στο 21ο λεπτό η Λιντς, με το 50ο γκολ του Πάτρικ Μπάμφορντ με τη φανέλα της, αλλά ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου από το τέρμα του Μαρκ Γκουεχί. Στο δεύτερο μέρος, η άμυνα της ήταν... απούσα και δέχθηκε τέσσερα τέρματα για να διαμορφωθεί το τελικό 5-1 εις βάρος της.

 

Τα αμυντικά της προβλήματα είναι εμφανή τα τελευταία χρόνια, αφού μέσα στο 2022 δέχθηκε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις τέσσερα γκολ στην έδρα της. Έχασε με 4-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι (30/04) και την Τότεναμ (26/02), ενώ είχε ηττηθεί με 4-2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (20/02).

Είχε να δεχθεί, όμως, πέντε γκολ σε ένα παιχνίδι στην έδρα της, από τον Μάρτιο του 2014, όταν η Μπόλτον κέρδισε στο «Έλαντ Ρόουντ» με το ίδιο σκορ (5-1). Τότε, η ίδια αγωνιζόταν στη Championship και είδε την αντίπαλό της ξανά, να σκοράρει τέσσερις φορές στο δεύτερο ημίχρονο. Μοναδική διαφορά, ότι το γκολ των «παγωνιών» ήρθε στο τέλος και όχι στην αρχή.

Στο παιχνίδι με αντίπαλο την Πάλας, οι αμυντικοί της Λιντς φαίνονταν… κολλημένοι στη θέση τους και ανήμποροι να ανακόψουν τους Εμπερέτσι Έζε και Μάικλ Ολίσε, που πραγματοποίησαν ένα τρομερό παιχνίδι.

Οι «αετοί» είχαν 34 (!) επιτυχημένες ντρίμπλες στο παιχνίδι, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στη Premier League, απ’ όταν η Opta ξεκίνησε να καταγράφει το παραπάνω στατιστικό (2003/04)!

 

Όπως εξελισσόταν η αναμέτρηση, θα ήταν αρκετά πιθανό να πετύχαινε και έκτο τέρμα η ομάδα του Ρόι Χότζον. Τελευταία φορά που δέχθηκε έξι γκολ στην έδρα της η Λιντς, ήταν τον Νοέμβριο του 2012, όταν ηττήθηκε με 6-1 από τη Γουότφορντ!

Χρήστος Σκούρας