Η τρέλα των 30 γκολ του Χάαλαντ στην Πρέμιερ, αψηφά και εκθέτει την στατιστική!

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ φτάνοντας στην 30άρα στην πρώτη του σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα, δεν σκοράρει απλά στις φάσεις που είναι το … βούτυρο στο ψωμί του, αλλά και σε στιγμές που κάνουν την στατιστική να μην του δίνει πιθανότητες κι εκείνος να την εκθέτει τρομερά!  



Η τρέλα των 30 γκολ του Χάαλαντ στην Πρέμιερ, αψηφά και εκθέτει την στατιστική!

Ο Νορβηγός στράικερ έχει μετρήσει 30 τέρματα σε 27 αναμετρήσεις που έχει δώσει το «παρών» στο φετινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Βάζει πλώρη για το απόλυτο ρεκόρ που διατηρείται από την εποχή του Άλαν Σίρερ, μόνο που εκείνος σε πρόσφατη στήλη του στο «Athletic», έδειξε ότι τον πιστεύει για να φτάσει μέχρι και στα 60, όπως πριν από έναν αιώνα ο σπουδαίος, Ντίξι Ντιν!

Ο Χάαλαντ έχει καταφέρει με τα 30 γκολ, να πετύχει 8 περισσότερα από αυτά που θα περίμενε από εκείνον η στατιστική, η οποία υπολογίζει τη θέση, την τροχιά της μπάλας, το οπτικό πεδίο, την επαφή με την εστία και πολλές λεπτομέρειες που κρίνονται σε… κλάσματα δευτερολέπτου. Κι όμως, ο Viking δεν υπολογίζει τίποτα κι απλά σκοράρει!

Είτε το περιμένουν οι υπολογιστές και τα μηχανήματα, είτε όχι! Είναι χαρακτηριστικό πως τα xGoals του είναι στο 21,2, σε 93 τελικές κι εκείνος έχει σκοράρει 30 φορές.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης