Πεπ Γκουαρδιόλα: Απαρνήθηκε (ξανά) τις ποδοσφαιρικές του αξίες και... του βγήκε σε καλό!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει υπάρξει ξεκάθαρος για το ποδόσφαιρο που θέλει οι ομάδες του να παίζουν: κατοχής. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να κερδίσει τα δύο μεγαλύτερα παιχνίδια της χρονιάς, ήταν με την ομάδα του να σημειώνει αρνητικά ρεκόρ στο πόσο διατήρησε τη μπάλα στα πόδια της!  



Πεπ Γκουαρδιόλα: Απαρνήθηκε (ξανά) τις ποδοσφαιρικές του αξίες και... του βγήκε σε καλό!

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν καταπληκτική και κατάφερε να νικήσει την Μπάγερν Μονάχου με σκορ 3-0 στο «Έτιχαντ», αποκτώντας ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League. Σίγουρα, αυτό το ματς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα της χρονιάς, όπως και το ντέρμπι τίτλου που είχε με την Άρσεναλ (15/02), όπου η ομάδα του Γκουαρδιόλα επικράτησε με 3-1 στο «Έμιρεϊτς».

Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο νικών, τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά κατοχής που κατέγραψε η ομάδα του, τα οποία προκαλούν εντύπωση, αφού οι ποδοσφαιρικές του αξίες είναι πασίγνωστες στο φίλαθλο κοινό.

«Εάν έχεις τη κατοχή της μπάλας όσο το δυνατόν περισσότερο, τότε ο αντίπαλος σου δεν την έχει. Φυσικά, μπορεί να σκοράρει από στημένες φάσεις ή αντεπιθέσεις, αλλά όσο περισσότερο διατηρείς τη κατοχή, τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα δημιουργήσεις για να σκοράρεις. Για αυτό αγωνιζόμαστε έτσι.», δήλωσε στο Sky Sports τον Φεβρουάριο του 2021!

Το αποτέλεσμα επί της Άρσεναλ, ήρθε με το ιστορικό 36%, ποσοστό που είναι το μικρότερο που έχει καταγράψει οποιαδήποτε ομάδα του Γκουαρδιόλα στα χρονικά της προπονητικής του καριέρας! Παρ’ όλα αυτά, η Σίτι δέχθηκε μόλις ένα σουτ εντός εστίας, το πέναλτι που κατέληξε στα δίκτυα, και κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο «τρίποντο».

 

Την ίδια στιγμή, με παρόμοιο τρόπο προσέγγισε και το παιχνίδι απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα του Καταλανού είχε 44.6% κατοχή της μπάλας, ποσοστό που αποτελεί το χαμηλότερο σε εντός έδρας παιχνίδι, απ’ όταν προσελήφθη στη Μάντσεστερ Σίτι. «Πρόδωσε» τις πεποιθήσεις του, αλλά δικαιώθηκε με δύο από τις σημαντικότερες νίκες της σεζόν, μέχρι τις… επόμενες.

 

Και αυτό γιατί έπονται σπουδαίες αναμετρήσεις στο υπόλοιπο της χρονιάς. Αρχικά, ο επαναληπτικός με τη Μπάγερν στο Μόναχο (19/04), έπειτα το ντέρμπι τίτλου με την Άρσεναλ στο «Έτιχαντ» (26/04) και, όπως φαίνεται, δύο παιχνίδια στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης…

Χρήστος Σκούρας