Η άνεση του deep – lying playmaker, Αλεξάντερ – Άρνολντ (vid)

Ο Κλοπ το έχει δοκιμάσει ξανά, ήξερε τι μπορεί να προσφέρει ο Άρνολντ, ήξερε τον τρόπο που μπορούσε να στείλει την μπάλα ανάμεσα στις γραμμές και ο παίκτης τον δικαίωσε. Ο ΤΑΑ αισθάνεται μια διαφορετική άνεση στο χώρο του κέντρου, κινήθηκε στο πλευρό του Φαμπίνιο, άφησε τον Χέντερσον πιο μπροστά και εξελίχθηκε ως χαφ.  



Η άνεση του deep – lying playmaker, Αλεξάντερ – Άρνολντ (vid)

Ο Άγγλος φουλ μπακ, μαζί με τον Άντι Ρόμπερτσον πριν από μερικά χρόνια, πήγαν αρκετά βήματα παρακάτω τον ρόλο και τη σημασία των κινήσεων και της συμμετοχής των πλάγιων αμυντικών στο παιχνίδι μιας ομάδας.

Τώρα, σταδιακά, ο ΤΑΑ αρχίζει και … μεταλλάσσεται. Ή για την ακρίβεια, θυμάται την θέση που έπαιζε από μικρός στις ακαδημίες και με το πολύ πιο ώριμο μυαλό του, εξελίσσει τις δυνατότητές του και τον ρόλο τους στους «κόκκινους» .

Μια εβδομάδα μετά την πιο ρισκαδόρικη παρουσία του Άρνολντ στα χαφ απέναντι στην Άρσεναλ, το παιχνίδι κόντρα στην Λιντς προσφέρθηκε γι’ ακόμα μια ευκαιρία και ο Άγγλος την άρπαξε απ’ τα μαλλιά. Ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, δημιουργικός, έφτιαξε δυο γκολ, είχε ανακτήσεις της κατοχής, είχε τρομερές μεταβιβάσεις, εξαιρετικό ποσοστό επιτυχημένου μοιράσματος της μπάλας κι απέπνεε μια διαφορετική άνεση και σιγουριά με τις κινήσεις του…

Δείτε το βίντεο της εμφάνισής του:

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης