Μόνο Μπιλμπάο, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είχαν «πληγώσει» τον Γκράθια στο «σπίτι» του πριν τη Λίβερπουλ! (vids)

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Χάβι Γκράθια δέχθηκε έξι γκολ εντός έδρας, με τη Λιντς να βρίσκεται στην 16η θέση της βαθμολογίας και να εξακολουθεί να παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία. Διόλου ανταγωνιστική, μετρά πλέον δύο διαδοχικές ήττες με 11 γκολ παθητικό!  



Μόνο Μπιλμπάο, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είχαν «πληγώσει» τον Γκράθια στο «σπίτι» του πριν τη Λίβερπουλ! (vids)

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο εξελίσσονται οι δύο τελευταίες εβδομάδες για τον Χάβι Γκράθια στη Λιντς, με τον προπονητή των «παγωνιών» να έχει δει την ομάδα του να δέχεται 11 γκολ αθροιστικά από Λίβερπουλ και Κρίσταλ Πάλας, δίχως να βγάζει γενικώς μία αντίδραση στο παιχνίδι της.

Απέναντι στους «αετούς» προηγήθηκε και εν συνεχεία κατέρρευσε, για να έρθει το παιχνίδι με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, να μειώσει στην αρχή του δευτέρου μέρους και εν συνεχεία το σκηνικό να επαναληφθεί.

 

Πρόκειται για την πρώτη φορά στην καριέρα του Ισπανού προπονητή που ομάδα του «πληγώνεται» τόσο πολύ εντός έδρας, καθώς ποτέ είχε δεχθεί έξι γκολ στο «σπίτι» του. Οι πλησιέστερες ήττες σε αυτό άλλωστε έχουν προκύψει πριν από εννέα και 12 χρόνια, τόσο επί ισπανικού, όσο και επί ελληνικού εδάφους.

Και το λέμε αυτό διότι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, είχαν καταφέρει να κερδίσουν τον άλλοτε προπονητή της Κέρκυρας με 4-0, σε δύο εξορμήσεις τους στην ίδια σεζόν.

Την αρχή έκαναν οι «ερυθρόλευκοι», στο 3ο ματς του Γκράθια στην τοπική ομάδα, ενώ οι Θεσσαλονικείς σηματοδότησαν με την ευρεία επικράτησή τους το τελευταίο παιχνίδι του πλέον έμπειρου προπονητή στην χώρα μας!

Έκτοτε, ηττήθηκε ακόμη μία φορά με άσχημο τρόπο εντός έδρας, όντας προπονητής της Οσασούνα, με την Αθλέτικ Μπιλμπάο να σκοράρει πέντε φορές κατά του (1-5).

Όλα αυτά πλέον αποτελούν παρελθόν φυσικά, καθώς η Λίβερπουλ κατέρριψε κάθε προσωπικό, αρνητικό ρεκόρ του…

Δημήτρης Μανάκος