Εκτός έδρας νίκη με 6-1 η Λίβερπουλ στην Premier League; Μόλις για 2η φορά ιστορικά! (vid)

Πέρασαν 29 χρόνια από την τελευταία φορά που η Λίβερπουλ κατάφερε να σημειώσει έξι γκολ εκτός έδρας στο ίδιο ματς, έχοντας δεχθεί μόλις ένα, με το τελικό 6-1 του «Έλαντ Ρόουντ» να «ξυπνά» μνήμες από το μακρινό 1994 και την συνάντηση με την Κρίσταλ Πάλας.  



Εκτός έδρας νίκη με 6-1 η Λίβερπουλ στην Premier League; Μόλις για 2η φορά ιστορικά! (vid)

Ήταν 20 Αυγούστου του 1994 όταν η Λίβερπουλ ξεκινούσε εκείνη τη σεζόν με τον πλέον ιδανικό τρόπο. Συναντούσε την Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαρστ Παρκ», σε μία έδρα που παραδοσιακά αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση για το Big 6, αλλά μετέτρεπε την εξόρμησή της σε πάρτι.

Επικράτησε με 6-1, έχοντας στη σύνθεσή της τον Ίαν Ρας και τον Ρόμπι Φάουλερ και σηματοδοτήσει την πρώτη φορά στην εποχή της Premier League που σημείωνε έξι γκολ μακριά από το «Άνφιλντ».

Έκτοτε, ακολούθησαν ακόμη τέσσερις ανάλογες περιπτώσεις, αλλά η ιστορία επαναλήφθηκε εν έτει 2023, απέναντι στη Λιντς Γιουνάιτεντ. Ταξίδι στο «Έλαντ Ρόουντ», στην 31η αγωνιστική της Premier League και νίκη με 6-1, στη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη των «κόκκινων» απέναντι στα «παγώνια» ιστορικά.

Πρόκειται λοιπόν μόλις για τη δεύτερη φορά που η Λίβερπουλ επικρατεί με 6-1 από το 1992 και έπειτα σε επίπεδο πρωταθλήματος, με την Κρίσταλ Πάλας να κάνει την αρχή και τη Λιντς να βιώνει κάτι ανάλογο, 29 χρόνια μετά.

Για την ιστορία, απλώς να αναφέρουμε πως η Λίβερπουλ εκείνη τη σεζόν τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε το Λιγκ Καπ, ενώ οι «αετοί» αποκλείστηκαν στα ημιτελικά τόσο του FA Cup, όσο και του δεύτερου κατά σειρά αγγλικού Κυπέλλου και υποβιβάστηκαν ως 19οι!

Δημήτρης Μανάκος