Άρσεναλ: Ο λόγος που προκαλεί αισιοδοξία για το +7 από την Σίτι

Τελευταία φορά ήταν το 1987. Από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ, δεν έχει συμβεί ποτέ! Η ουραγός Σαουθάμπτον έχει τρομερά δύσκολη αποστολή μπροστά της με την επίσκεψη στο «Έμιρεϊτς» και αυτομάτως η Άρσεναλ μπορεί να πετύχει το +7 πριν από το ντέρμπι... τίτλου με την Μάντσεστερ Σίτι! 



Άρσεναλ: Ο λόγος που προκαλεί αισιοδοξία για το +7 από την Σίτι

Τα δύο άκρα της βαθμολογίας συγκρούονται. Η Άρσεναλ βρίσκεται στη κορυφή, ενώ η Σαουθάμπτον είναι ουραγός και αμφότερες, αναζητούν το πολυπόθητο «τρίποντο» για τους δικούς τους λόγους. Η προϊστορία όμως, δείχνει ότι η ομάδα του Ρούμπεν Σέλες θα έχει πολύ δύσκολο έργο και φυσικά αυτό μόνο θετική ψυχολογία προκαλεί στους «κανονιέρηδες». 

Οι «άγιοι» δεν έχουν νικήσει τους φετινούς πρωτοπόρους εκτός έδρας, απ’ όταν ιδρύθηκε η Premier League! Πιο συγκεκριμένα, στις 27 τελευταίες αναμετρήσεις στο Βόρειο Λονδίνο έχουν 19 ήττες, ενώ αποχώρησαν με τον βαθμό της ισοπαλίας μόλις οκτώ φορές. Για να βρεθεί νίκη της Σαουθάμπτον εκεί, πρέπει να γυρίσουμε στο 1987, όταν επικράτησε 1-0 με γκολ του Ντάνι Γουάλας στο 90ο λεπτό.

 

 

Παρ’ όλα αυτά, η νυν ομάδα του Σέλες έχει πανηγυρίσει δύο προκρίσεις στο «Έμιρεϊτς», αφού νίκησε εκεί το 2014 αλλά και το 2016 σε αγώνες του Λιγκ Καπ. Η δεύτερη μάλιστα, την οδήγησε μέχρι και τον τελικό του «Γουέμπλεϊ», όπου ηττήθηκε με 3-2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ταυτόχρονα, στο ίδιο διάστημα έχει κερδίσει 11 φορές στο δικό της γήπεδο, με πιο πρόσφατη νίκη στο «Σεντ Μέρις» πέρυσι τον Απρίλιο (1-0).

Στο ματς του πρώτου γύρου, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, όμως το έργο τώρα θα είναι πιο δύσκολο, αφού η Άρσεναλ έχει την 2η καλύτερη συγκομιδή βαθμών στο πρωτάθλημα εντός έδρας. Στην ιστορία της Premier League, μόνο τέσσερις φορές έχει κερδίσει ο ουραγός της κατάταξης τον πρωτοπόρο, με τη νίκη της Γουλβς στο «Μολινό» απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον Φεβρουάριο του 2011, να είναι η και τελευταία.

Παράλληλα, η Άρσεναλ μπορεί να σημειώσει και μία… αλλόκοτη επίδοση, εφόσον νικήσει την Σαουθάμπτον, αφού θα τα έχει καταφέρει σε κάθε μέρα της εβδομάδας στην Premier League…

Χρήστος Σκούρας