Η μέρα που ο Αρσάβιν τρέλανε όλο τον κόσμο με το καρέ στο «Άνφιλντ»! (vid)

Μέχρι και σήμερα παραμένει ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην Πρέμιερ Λιγκ που έχει πετύχει τέσσερα τέρματα στο «Άνφιλντ»! Ο Αντρέι Αρσάβιν δεν θα ξεχάσει ποτέ την μαγική 21η Απρίλη του 2009, όταν βρέθηκε σε ... έκσταση στο Μέρσεϊσαϊντ και διαμόρφωσε το 4-4 της Άρσεναλ απέναντι στην Λίβερπουλ που ήθελε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.  



Η μέρα που ο Αρσάβιν τρέλανε όλο τον κόσμο με το καρέ στο «Άνφιλντ»! (vid)

Οι «κόκκινοι» κοντράρονταν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την κορυφή της βαθμολογίας εκείνη την αγωνιστική περίοδο, με τον Αρσάβιν να έχει πάρει μεταγραφή στους «κανονιέρηδες» μόλις δυο μήνες νωρίτερα! Συγκεκριμένα, μετακόμισε στην αγγλική πρωτεύουσα τον Φλεβάρη του 2009, έναντι 15 εκατ.λιρών που είχε εισπράξει η Ζενίτ για να τον παραχωρήσει στην Άρσεναλ.

Στις 21 του Απρίλη εκείνου του έτους, το «Άνφιλντ» είδε απίθανα πράγματα, αφού, ο Ρώσος πραγματικά ήταν ασταμάτητος και έδειξε πως ούτε ο ίδιος μπορούσε να διανοηθεί αυτό που του συνέβαινε!

Με το σκορ στο 3-3 η Λίβερπουλ πίεζε για το νικητήριο τέρμα, άφησε την άμυνα σε δεύτερη μοίρα και αυτό ήταν βούτυρο στο ψωμί του Θίο Γουόλκοτ που έτρεξε και ετοίμασε το τέταρτο προσωπικό γκολ του Αρσάβιν στην βραδιά, μέχρι να φτάσει στο φινάλε ο Μπεναγιούν να χαρίσει στους «κόκκινους» έναν βαθμό.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης