Άρσεναλ: Το «εικονικό» +7 είναι καλύτερο από το… ρεαλιστικό +1 και ο Αρτέτα το ξέρει!

Μπορεί η Άρσεναλ να βρίσκεται στους 4 βαθμούς μπροστά από τη Μάντσεστερ Σίτι, με ένα παιχνίδι περισσότερο, και να ετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμη, όμως σαφώς και το ματς με τη Σαουθάμπτον είναι καθοριστικό. Διότι το +4 θα γίνει… +7, πριν από την εξόρμηση στο «Έτιχαντ» και ο εγκέφαλος έχει την ικανότητα να παίρνει ψυχολογία από αυτό που βλέπει…



Άρσεναλ: Το «εικονικό» +7 είναι καλύτερο από το… ρεαλιστικό +1 και ο Αρτέτα το ξέρει!

Πηγαίνει στο «Άνφιλντ», προηγείται με δύο γκολ από νωρίς, ισοφαρίζεται στο δεύτερο μέρος και αισθάνεται τυχερή στο φινάλε που δεν ηττήθηκε. Μία εβδομάδα μετά, μοιάζει να κάνει… παρέλαση στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και εν τέλει βρίσκεται ξανά στο… 2-2.

Δύο σερί αγωνιστικές, ίδιο αποτέλεσμα, με τον ίδιο τρόπο για την Άρσεναλ, η οποία έχει την τάση να ξεκινά τα παιχνίδια της καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα στην Premier League, αλλά αισίως να καταλήγει να μην τα «κλειδώνει», με συνέπεια να τιμωρείται.

Αυτό συνέβη με τη Λίβερπουλ και τη Γουέστ Χαμ, αυτό πρέπει να αποφευχθεί απέναντι στη Σαουθάμπτον, την οποία υποδέχονται οι «κανονιέρηδες» στο «Έμιρεϊτς», με μοναδικό στόχο το τρίποντο.

Βρίσκονται στους τέσσερις βαθμούς μπροστά από τη Μάντσεστερ Σίτι, έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο και μόλις αλλάξει η… μέρα, θα μετρούν ένα ακόμη, καθώς αυτό με τους «αγίους» θα έχει ολοκληρωθεί.

Και από τη στιγμή που η επόμενη αγωνιστική της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Premier League ορίζεται μεσοβδόμαδα, απέναντι στην Άρσεναλ, μιας και μεσολαβεί ο ημιτελικός του FA Cup, αν ο Μικέλ Αρτέτα έχει κερδίσει τη Σαουθάμπτον, η διαφορά θα έχει πάει στους επτά βαθμούς.

Και όλα αυτά, ενώ η Άρσεναλ θα έχει μόλις έξι ματς να δώσει για να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα. Ναι, θα είναι μία «εικονική» βαθμολογία, αλλά στο τέλος της ημέρας, ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται καλύτερα αυτό που βλέπει και αντλεί ψυχολογία από αυτό.

Συνεπώς, αν το «κοντέρ» δείξει… επτά, οι Λονδρέζοι θα γνωρίζουν πως αν κερδίσουν στο «Έτιχαντ», η διαφορά πηγαίνει σε διψήφιο νούμερο. Και ας κατέβει μετά ξανά στους… τέσσερις. Κομβικό λοιπόν το ματς με τη Σαουθάμπτον, η ιδανική ευκαιρία για την Άρσεναλ να ορίσει η ίδια με πόση απόσταση θα μεταβεί στο Μάντσεστερ, για να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Αγγλίας… Και αυτό από μόνο του είναι πλεονέκτημα!

Δημήτρης Μανάκος