Premier League: Τι κοινό έχουν οι Τζέιμς Μίλνερ, Σόλομον Καλού και… Όβιντ Λέονχαρντσεν;

Η Premier League, από τα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου, έχει στα ιστορικά βιβλία της 12 παίκτες που κάθε φορά που σκοράρουν στο πρωτάθλημα, οι ομάδες του δεν χάνουν…ποτέ!



Premier League: Τι κοινό έχουν οι Τζέιμς Μίλνερ, Σόλομον Καλού και… Όβιντ Λέονχαρντσεν;

Από τον Ντάριους Βασέλ, στον Τζέιμς Μίλνερ και από τον Όβιντ Λέονχαρντσεν, στον Γκαμπριέλ Μαρτινέλι, βλέπουμε όλες τις «εποχές» του αγγλικού πρωταθλήματος. Υπάρχει όμως, ένα κοινό σημείο σε 12 ποδοσφαιριστές, που έχουν σκοράρει σε παιχνίδια της Premier League και στα οποία οι ομάδες τους δεν έχουν ηττηθεί ποτέ.

Τζέιμς Μίλνερ: 54 αγώνες που σκόραρε, 43 νίκες, 11 ισοπαλίες

Ο Μίλνερ έχει σκοράρει σε 54 αγώνες στην καριέρα του στην Premier League, με τις φανέλες των σε Λιντς, Νιούκαστλ, Άστον Βίλα, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ. Κανένας παίκτης δεν έχει σκοράρει σε περισσότερα παιχνίδια χωρίς να χάσει ούτε ένα από αυτά, ωστόσο το ρεκόρ του απειλείται από τον επόμενο κύριο στη λίστα.

Γκαμπριέλ Ζεσούς: 54 αγώνες που σκόραρε, 49 νίκες, πέντε ήττες

Παρόλο που ο Γκάμπριελ Ζεσούς έχει παίξει 432 παιχνίδια λιγότερα από τον Μίλνερ, στην Premier League, στην ισοπαλία 2-2 της Άρσεναλ, με τη Γουέστ Χαμ (16/4), «έπιασε» τον Άγγλο μέσο και… «απειλεί» να μείνει μόνος του στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει αγωνιστεί σε Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ, οπότε και ήταν αναμενόμενη η ταχύτητα με την οποία βρέθηκε στην κορυφή.

Ντάριους Βασέλ: 46 αγώνες που σκόραρε, 36 νίκες, 10 ισοπαλίες

Ο Ντάριους Βασέλ σημείωσε 52 γκολ σε 46 από τις 265 εμφανίσεις του στην Premier League, με την Άστον Βίλα και τη Μάντσεστερ Σίτι και εξελίχθηκε σε… γούρι των δύο ομάδων.

Ντιόγκο Ζότα: 33 αγώνες που σκόραρε, 27 νίκες, 6 ισοπαλίες

Έχοντας αγωνιστεί σε Γουλβς και Λίβερπουλ, ο Ντιόγκο Ζότα, έχει σκοράρει σε 21 διαφορετικά παιχνίδια με τους «κόκκινους», καθώς και σε 12 με τους «Λύκους», παραμένοντας αήττητος. Ένα ρεκόρ που θα μπορούσε να βελτιώσει, αν δεν αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα τραυματισμών την φετινή σεζόν.

Σόλομον Καλού: 32 αγώνες που σκόραρε, 29 νίκες, τρείς ισοπαλίες

Ο Σόλομον Καλού, τον οποίο είχε φέρει στον σύλλογο ο Ζοσέ Μουρίνιο, στην εξαετία του στο Λονδίνο, κέρδισε ένα πρωτάθλημα (2010), ένα Champions League (2012), τέσσερα FA Cup (2007, 2009, 2010, 2012), ένα League Cup (2007) και δύο Community Shields (2009, 2010), περνώντας στην ιστορία των «μπλε», χωρίς να θεωρηθεί ποτέ βασικό γρανάζι τους.

Συνοπτικά, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που σκοράραν σε περισσότερα από 20 παιχνίδια και παραμένουν αήττητοι:

  • Όβιντ Λέονχαρντσεν: 28 αγώνες που σκόραρε, 21 νίκες, επτά ισοπαλίες
  • Πέδρο: 27 αγώνες που σκόραρε, 26 νίκες μία ισοπαλία
  • Αντόνιο Βαλένσια: 23 αγώνες που σκόραρε, 22 νίκες, μία ισοπαλία
  • Γκαμπριέλ Μαρτινέλι: 23 αγώνες που σκόραρε, 20 νίκες, τρείς ισοπαλίες
  • Τζίνι Βαϊνάλντουμ: 23 αγώνες που σκόραρε, 19 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες
  • Μάρκους Αλόνσο: 23 αγώνες που σκόραρε, 17 νίκες, έξι ισοπαλίες
  • Σέιμους Κόουλμαν: 22 αγώνες που σκόραρε, 17 νίκες, πέντε ισοπαλίες

Γιάννης Νικολόπουλος