Το Βόρειο Λονδίνο είναι κόκκινο μετά από επτά χρόνια: Και μαθηματικά, η Άρσεναλ πάνω από την Τότεναμ!

Μπορεί η Άρσεναλ να μην κατάφερε να επικρατήσει της Σαουθάμπτον εντός έδρας, με την 3η συνεχόμενη ισοπαλία της στο πρωτάθλημα να είναι γεγονός, όμως υπάρχει κάτι για το οποίο έχει κάθε δικαίωμα να χαμογελά. Τερμάτισε πάνω από την Τότεναμ, και μαθηματικά πλέον, στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια.



 Το Βόρειο Λονδίνο είναι κόκκινο μετά από επτά χρόνια: Και μαθηματικά, η Άρσεναλ πάνω από την Τότεναμ!

Την τελευταία φορά που η Άρσεναλ είχε καταφέρει να τερματίσει πάνω από την Τότεναμ σε επίπεδο Premier League, ο Αρσέν Βενγκέρ ήταν ακόμη ο προπονητής των «κανονιέρηδων» και ο Μικέλ Αρτέτα ένας εκ των ποδοσφαιριστών του.

Συζητάμε για την σεζόν 2015-16, όταν οι «κανονιέρηδες» ξεπέρασαν για ένα μόλις βαθμό την αντίπαλό τους, ολοκλήρωσαν τη σεζόν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 71 πόντους και άφησαν την Τότεναμ από κάτω, με τη Λέστερ φυσικά να κατακτά το πρωτάθλημα.

Πλέον, η ιστορία επαναλαμβάνεται, με πολύ πιο εμφατικό τρόπο φυσικά. Ακόμη και η ισοπαλία με τη Σαουθάμπτον ήταν αρκετή, και πλέον, το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα μπορεί να πανηγυρίζει δεδομένα την επιστροφή του στην κορυφή του Λονδίνου, ξεπερνώντας βαθμολογικά την Τότεναμ, έξι αγωνιστικές πριν καν φτάσουμε στο φινάλε.

Η Άρσεναλ έχει 75 βαθμούς σε 32 ματς, η Τότεναμ μόλις 53 με ένα παιχνίδι λιγότερο και το -22 σηματοδοτεί μία προσωπική νίκη των «κόκκινων» στο Λονδίνο, από την στιγμή που και η Τσέλσι είναι εκτός συζήτησης… St Totteringhams Day λοιπόν, η Άρσεναλ τα κατάφερε για πρώτη φορά μετά από…. 2000 και πλέον μέρες!

Δημήτρης Μανάκος