Το απίθανο σπριντ του Νέλσον στο 98’ με την Σαουθάμπτον, δικαιώνει τον Αρτέτα! (vid)

Το ματς της Άρσεναλ με τη Σαουθάμπτον ολοκληρώνεται και ο Μικέλ Αρτέτα δηλώνει πως αγαπάει απερίγραπτα τους ποδοσφαιριστές του. Μία μέρα μετά μπορούμε να καταλάβουμε γιατί, με τον Ρις Νέλσον να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.



Το απίθανο σπριντ του Νέλσον στο 98’ με την Σαουθάμπτον, δικαιώνει τον Αρτέτα! (vid)

Έχουν παρέλθει σχεδόν 48 ώρες και πολλοί φίλοι της Άρσεναλ αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν πώς η ομάδα τους δεν κατάφερε να κερδίσει τη Σαουθάμπτον εντός έδρας, με το τελικό 3-3 να σηματοδοτεί την 3η συνεχόμενη ισοπαλία της.

Ωστόσο, η ανατροπή που… πήγε να γίνει ξεσήκωσε το «Έμιρεϊτς» και το όνομα της Άρσεναλ ακουγόταν από κάθε φίλο της που βρέθηκε στο Βόρειο Λονδίνο και την υποστήριξε μέχρι και το φινάλε.

Ο Μικέλ Αρτέτα δήλωσε πως αγαπάει απίστευτα τους ποδοσφαιριστές του. Και γιατί να μην το κάνει άλλωστε; Διότι αν έχεις παίκτες σαν τον Ρις Νέλσον, αδυνατείς να μην τους… λατρεύεις.

Οι «κανονιέρηδες» είχαν κόρνερ, με φόντο το 4-3, η μπάλα απομακρύνθηκε και ουδείς βρισκόταν εκτός περιοχής για να αποτρέψει την δυνατότητα κόντρα επίθεσης. Για αυτό, ο Νέλσον με τον Τροσάρ αποφάσισαν να γυρίσουν μέχρι και το… πλάγιο, πίσω από το κέντρο.

Ο Έντεγκααρντ καθυστέρησε τους υπόλοιπους, βάζοντας το σώμα του μπροστά τους, ο Βέλγος και ο Άγγλος πρόλαβαν, ο Νέλσον «τζάρτζαρε» τον αντίπαλό του και η Άρσεναλ διεκδίκησε και τις τελευταίες της πιθανότητες. Αυτό πάει να πει «ομάδα», με όλη τη σημασία της λέξης…

Δημήτρης Μανάκος