Παίκτης της σεζόν ο Άκπομ στην Championship – Ο άνθρωπος που το καλοκαίρι δεν είχε… αριθμό φανέλας στην «Μπόρο»!

Την σεζόν της ζωής του έχει βιώσει κυριολεκτικά στην Championship ο Τσούμπα Άκπομ, ο οποίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής περιόδου 2022-23, όντας και ο κορυφαίος σκόρερ της χρονιάς!  



Παίκτης της σεζόν ο Άκπομ στην Championship – Ο άνθρωπος που το καλοκαίρι δεν είχε… αριθμό φανέλας στην «Μπόρο»!

Πριν από περίπου οκτώ μήνες, στις αρχές καλοκαιριού, ο Τσούμπα Άκπομ δεν είχε διαθέσιμο καν έναν αριθμό φανέλας. Ήταν εκτός ομάδας στη Μίντλεσμπρο, προπονούνταν με τα μικρότερα ηλιακά γκρουπ και γενικώς η καριέρα του φαινόταν πως διαγράφει μία πλήρως φθίνουσα πορεία, αν αναλογιστεί κανείς και την κακή, δεύτερη θητεία του στον ΠΑΟΚ.

Πόση όμως δύναμη ψυχής χρειάζεται να έχει ένας άνθρωπος ώστε να ανατρέψει μία τέτοια κατάσταση; Να αποδείξει πως αδικείται, να αποδείξει πως συγκυριακά δεν απέδωσε επί ελληνικού εδάφους και να αφήσει άφωνο κάθε φίλο του ποδοσφαίρου; Μόνο ο Τσούμπα Άκπομ μπορεί να το απαντήσει, ο οποίος είναι και επίσημα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Championship!

 

Ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος, είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 28 γκολ και ο μοναδικός στην ιστορία της «Μπόρο» με εννέα συνεχόμενα παιχνίδια εντός έδρας, στα οποία βρίσκει δίχτυα.

Υπενθυμίζουμε πως συζητάμε για τον ίδιο άνθρωπο που την 1η Ιουλίου του 2022, δεν είχε αριθμό φανέλας και θέση στην ίδια ομάδα. Πλέον, μετρά… 28 γκολ και δύο ασίστ σε 36 παιχνίδια. Συγκλονιστικός!

Δημήτρης Μανάκος