Ευτυχία για τον Κλοπ η επιστροφή του Ζότα

Στα ματς με Λιντς και Νότιγχαμ Φόρεστ, o Ντιόγκο Ζότα σκόραρε 4 φορές και όπως φαίνεται, το όλο ζήτημα ήταν απλά να κάνει την αρχή για να βοηθήσει σημαντικά την Λίβερπουλ. 



Ευτυχία για τον Κλοπ η επιστροφή του Ζότα

Δύο τραυματισμοί, ένα γκολ με την εθνική Πορτογαλίας και… κανένα με τη Λίβερπουλ ήταν ο απολογισμός του τον τελευταίο έναν χρόνο! 

Με τη φανέλα της Λίβερπουλ, είχε να θυμάται το γκολ από τον Απρίλιο του 2022 απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι και έπειτα… το απόλυτο τίποτα!

Έχασε την αρχή της χρονιάς λόγω τραυματισμού και γρήγορα χρειάστηκε να μείνει πάλι εκτός δράσης, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στα μέσα του Φλεβάρη. Αγωνίστηκε 11 φορές, δίχως να καταφέρει να σκοράρει και είχε φτάσει τα 20 παιχνίδια στη Premier League με απόλυτη «ξηρασία».

Αυτό όμως άλλαξε την περασμένη Δευτέρα (17/04) στο ματς με τη Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ», αφού πέτυχε δύο τέρματα και μοίρασε και μία ασίστ στο εντυπωσιακό 6-1 των «κόκκινων». Ήταν να μην κάνει την αρχή ο Πορτογάλος, καθώς στην αναμέτρηση με τη Νότιγχαμ που ακολούθησε (3-2, 22/04) σκόραρε άλλες δύο φορές, με δύο πολύ διαφορετικούς τρόπους.

 

 

Το πρώτο του γκολ στο 47’ ήταν πιο απλό, με κοντινή κεφαλιά προ κενής εστίας ουσιαστικά, αλλά το δεύτερο αναδεικνύει ακριβώς τι έχανε η Λίβερπουλ, όσο απουσίαζε. Η εκτέλεση φάουλ του Ρόμπερτσον (55’), βρήκε τον Ζότα αποδέκτη μέσα στη περιοχή και αφού υποδέχθηκε με το στήθος και έκανε μία υπέροχη επαφή, πλάσαρε στην απέναντι γωνία.

 

Ένας ευέλικτος ποδοσφαιριστής, που μπορεί να πετύχει γκολ με κάθε δυνατό τρόπο. Από τα 38 που έχει σκοράρει με τη φανέλα της Λίβερπουλ, τα 17 έχουν σημειωθεί με το δεξί πόδι, τα 11 με το αριστερό και τα εναπομείναντα 10 με το κεφάλι! Πέρυσι, είχε 21 τέρματα σε όλη τη σεζόν, άρα το γεγονός ότι επέστρεψε στα καλύτερά του πρέπει να αφήνει πολύ ικανοποιημένο τον Κλοπ.

 

Και ο Γερμανός τεχνικός έχει και έναν επιπλέον λόγο να είναι χαρούμενος, αφού τα ίδια δείγματα ενέργειας και διάθεσης δείχνει και ο Λουίς Ντίας, ο οποίος επίσης επέστρεψε πρόσφατα από μακροχρόνιο τραυματισμό και ήταν καταλυτικός στη περσινή πορεία της Λίβερπουλ…

Χρήστος Σκούρας