Ποτέ ξανά τέτοιος τελικός με κόντρα του Μάντσεστερ, ισοφάρισε την Άρσεναλ η Γιουνάιτεντ!

Κι όμως, ο αρχαιότερος ποδοσφαιρικός θεσμός για πρώτη φορά θα δει τα δύο κλαμπ του Μάντσεστερ να «μονομαχούν» στον μεγάλο τελικό για το τρόπαιο! Η Γιουνάιτεντ πέρασε στην τελευταία μέρα της διοργάνωσης και κάπως έτσι ισοφαρίζει το ρεκόρ εμφανίσεων της Άρσεναλ. 



Ποτέ ξανά τέτοιος τελικός με κόντρα του Μάντσεστερ, ισοφάρισε την Άρσεναλ η Γιουνάιτεντ!

Η Σίτι είχε πανεύκολο έργο απέναντι στην Σέφιλντ Γουένσντεϊ το Σάββατο με τον Ριγιάντ Μαχρέζ να πετυχαίνει χατ-τρικ για να διαμορφώσει το 3-0 του πρώτου, χρονικά, ημιτελικού του «Γουέμπλεϊ», ωστόσο, η Γιουνάιτεντ έπρεπε να παίξει 120' και να περάσει από την διαδικασία των πέναλτι για να πάρει την πρόκριση. 

Ο Σόλι Μαρτς στο 7ο χτύπημα της Μπράιτον ήταν ο μοιραίος για την αξιοπρεπέστατη ομάδα του Ντε Τζέρμπι, για να πάρουν οι «κόκκινοι διάβολοι» την πρόκριση με το 7-6 μετά το «στείρο» 90λεπτο και την παράταση! 

Για πρώτη φορά στα χρονικά του Κυπέλλου Αγγλίας, που είναι ο αρχαιότερος ποδοσφαιρικός θεσμός, θα υπάρξει αναμέτρηση της Σίτι με την Γιουνάιτεντ στον μεγάλο τελικό, αφού οι δυο τους ποτέ δεν έφτασαν μαζί στην τελευταία ημέρα του τουρνουά για να διεκδικήσουν το τρόπαιο η μία απέναντι στην άλλη. 

Παράλληλα, με την πρόκριση που πανηγύρισε η ομάδα του Τεν Χαγκ, ισοφάρισε πλέον την Άρσεναλ στην κορυφαία επίδοση της παρουσίας στον τελικό του FA Cup, συμμετέχοντας σε 21 παιχνίδια από τα οποία κρίθηκε ο Κυπελλούχος της χρονιάς! 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης