Ο Σάκα με τον Μαρτινέλι θύμισαν… Κριστιάνο και Ρούνεϊ στην εποχή του Σερ Άλεξ!

Πολλοί μπορεί να μπουν στην διαδικασία να αναρωτηθούν ποιος είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ κατά την διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Η επιλογή σαφώς και δεν μπορεί να είναι μόνο μία. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Μικέλ Αρτέτα έχει στο ρόστερ του τον Μπουκάγιο Σάκα και τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι.  



Ο Σάκα με τον Μαρτινέλι θύμισαν… Κριστιάνο και Ρούνεϊ στην εποχή του Σερ Άλεξ!

Φτάσαμε σε ένα σημείο της σεζόν που η Άρσεναλ βάζει το «πρέπει» στην συζήτηση. Πρέπει να πάει στο «Έτιχαντ» και να κερδίσει τη Μάντσεστερ Σίτι. Είναι υποχρεωμένη να μην ηττηθεί από το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, σε περίπτωση που θέλει να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες για τον τίτλο μέχρι τέλους. Είναι αναγκασμένη να μην «πετάξει» βαθμούς και «χρωστάει» στον εαυτό της να μην προβεί ξανά σε αποτελέσματα, όπως αυτά με τη Γουέστ Χαμ και τη Σαουθάμπτον, στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα πουν πως το εγχείρημα της Άρσεναλ δεν αποτελεί μία απλή υπόθεση. Και ο λόγος είναι ξεκάθαρος. Διότι δεν έχει ηγέτες. Δεν έχει παίκτες στο ρόστερ της που γνωρίζουν από πρωταθλητισμό και αποτελεί τη νεότερη ομάδα σε μέσο όρο σε ολόκληρη την Premier League.

Κάτι τέτοιο όμως δεν υφίσταται στον απόλυτο βαθμό. Διότι οι μικροί μεγάλωσαν απότομα, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα όλων τον Μπουκάγιο Σάκα και τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι. Δύο παιδιά κάτω των 21 (21  ακριβώς), που έχουν συμμετάσχει έκαστος τουλάχιστον σε 20+ γκολ στην τρέχουσα Premier League.

Ο Σάκα έχει σκοράρει 13 φορές, ενώ έχει μοιράσει 11 ασίστ, την στιγμή που ο Βραζιλιάνος έχει βρει δίχτυα σε 15 περιπτώσεις, δίνοντας και πέντε τελικές πάσες. Πρόκειται για το πρώτο δίδυμο σε επίπεδο Premier League που πράττει κάτι τέτοιο, μετά από 18 χρόνια.

Ποιο ήταν το προηγούμενο; Φυσικά, ο Γουέιν Ρούνεϊ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, οι οποίοι δίχως καν να έχουν συμπληρώσει το 21 έτος της ηλικίας τους, αποτελούσαν το κορυφαίο δίδυμο του «Νησιού», την σεζόν 2004-05.

Ωστόσο, η ομάδα τους δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα, με την Τσέλσι να διαπρέπει, σε μία ιστορική σεζόν για την Τσέλσι του Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Μπορούν να κάνουν το σενάριο να μην επαναληφθεί ο Σάκα με τον Μαρτινέλι; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος