Άρσεναλ γίνε… Μάιντς: Πριν από 13 χρόνια έχασε η Σίτι Τετάρτη στην Premier League – Ποτέ ήττα με τον Πεπ! (vids)

Απίθανο στατιστικό προκύπτει από τις αναμετρήσεις της Μάντσεστερ Σίτι την… Τετάρτη στην Premier League, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να μην έχει ηττηθεί ποτέ στο «Έτιχαντ», μετρώντας μάλιστα 16 συνεχόμενες νίκες. Πριν από 13 χρόνια η τελευταία ήττα των γηπεδούχων υπό αυτές τις προϋποθέσεις στο πρωτάθλημα, πέρασαν επτά χρόνια από όταν ο Πεπ έχασε… Τετάρτη, με τη Μπάγερν Μονάχου!  



Άρσεναλ γίνε… Μάιντς: Πριν από 13 χρόνια έχασε η Σίτι Τετάρτη στην Premier League – Ποτέ ήττα με τον Πεπ! (vids)

Η ώρα είναι πιο κοντά από ποτέ. Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Άρσεναλ στο «Έτιχαντ», με φόντο τον… τίτλο. Ένα ματς, ένα τρίποντο και ένα πρωτάθλημα αναμένει τις δύο ομάδες, με τους «κανονιέρηδες» να μεταβαίνουν σε μία έδρα που δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν από το 2019 και το γκολ του Λοράν Κοσιελνί.

Ωστόσο, το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως η Μάντσεστερ Σίτι αποτελεί το φαβορί, για ακόμη έναν λόγο. Δεν έχει να κάνει με την παράδοση των δύο ομάδων στο «Έτιχαντ» ή την αγωνιστική τους κατάσταση, αλλά έγκειται στο γεγονός πως οι «πολίτες» δεν έχουν ηττηθεί ποτέ, όταν αγωνίζονται Τετάρτη και εντός έδρας στην Premier League, υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Κάτι τέτοιο έχει συμβεί σε 19 περιπτώσεις, από το καλοκαίρι του 2016 και έπειτα. Απολογισμός; Ο Καταλανός προπονητής έχει επικρατήσει σε 17 περιπτώσεις, μετρώντας μόλις δύο «ισοπαλίες», με αμφότερες να χαρακτηρίζονται «λευκές». Συνεπώς, όταν δέχεται γκολ… κερδίζει και όταν δεν σκοράρει η ομάδα του, η Μάντσεστερ Σίτι καταφέρνει να μην ηττηθεί.

Η Έβερτον το 2016 και η Στόουκ την ίδια σεζόν, αποτελούν τους μοναδικούς συλλόγους που δεν ηττήθηκαν υπό αυτές τις προϋποθέσεις από τον Πεπ Γκουαρδιόλα στο «Έτιχαντ».

Έκτοτε, μετρά 16 συνεχόμενες επικρατήσεις, ενώ συνολικά, η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει δει την εστία της να παραβιάζεται στις 14 από τις 19 αναμετρήσεις που έχει δώσει.

Στα εν λόγω παιχνίδια, περιλαμβάνεται και ένα ματς με την Άρσεναλ. Τον Ιούνιο του 2020, με τη Σίτι να κερδίζει με 3-0, χάρη στα γκολ των Στέρλινγκ, Κέβιν Ντε Μπρόινε και Φιλ Φόντεν.

Τέλος, δύο είναι οι απορίες που «γεννά» το εν λόγω στατιστικό. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έχασε ο Πεπ στην καριέρα του, σε επίπεδο πρωταθλήματος, εντός έδρας την Τετάρτη και πότε γενικώς η Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League;

Ξεκινώντας από το δεύτερο, η τελευταία ήττα της Σίτι στο «Έτιχαντ» μεσοβδόμαδα, έλαβε χώρα το 2010, από την Τότεναμ με 1-0. Ναι, ορθώς καταλάβατε, από σύλλογο του Βορείου Λονδίνου.

Όσον αφορά την πιο πρόσφατη περίπτωση που ο Πεπ έχασε την… Τετάρτη; Πρέπει να πάμε στην θητεία του στη Μπάγερν Μονάχου και στο ματς του 2016 με αντίπαλο τη Μάιντς! Ήττα με 2-1, με τον Κάριους να είναι ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων και τον Νόιερ να έχει μειώσει προς στιγμήν για τους Βαυαρούς!

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του Πεπ Γκουαρδιόλα τις… Τετάρτες στο «Έτιχαντ» σε επίπεδο Premier League:

Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 0-0

Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ 2-0

Μάντσεστερ Σίτι – Στόουκ 0-0

Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον 2-1

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Μπρομ 3-0

Μάντσεστερ Σίτι – Μπράιτον 3-1

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ 1-0

Μάντσεστερ Σίτι – Κάρντιφ 2-0

Μάντσεστερ Σίτι - Έβερτον 2-1

Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ 2-0

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 3-0

Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ 5-0

Μάντσεστερ Σίτι - Μπόρνμουθ 2-1

Μάντσεστερ Σίτι - Μπράιτον 1-0

Μάντσεστερ Σίτι - Άστον Βίλα 2-0

Μάντσεστερ Σίτι - Σαουθάμπτον 5-2

Μάντσεστερ Σίτι - Μπρέντφορντ 2-0

Μάντσεστερ Σίτι - Μπράιτον 3-0

Μάντσεστερ Σίτι - Νότιγχαμ Φόρεστ 6-0

Δημήτρης Μανάκος