Άρσεναλ: Η εκτόξευση των γυναικών από το μικρό Meadow Park, στο ιστορικό ρεκόρ του «Έμιρεϊτς»

Μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν πικρός αποκλεισμός στο φινάλε, όμως, οι κοπέλες της Άρσεναλ και το γυναικείο ποδόσφαιρο έμαθαν πως πλέον… παίζουν σε άλλα επίπεδα, με τον κόσμο ν’ αναγνωρίζει τις προσπάθειές τους και να καταγράφει ιστορικό ρεκόρ στο «Έμιρεϊτς». Μόλις 10 χρόνια νωρίτερα, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά…  



Άρσεναλ: Η εκτόξευση των γυναικών από το μικρό Meadow Park, στο ιστορικό ρεκόρ του «Έμιρεϊτς»

Οι γυναίκες του λονδρέζικου κλαμπ υποδέχθηκαν την Βόλφσμπουργκ για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών, το βράδυ της Δευτέρας, στην αγγλική πρωτεύουσα και η περίσταση έγινε αμέσως μια τέτοια που αποκτά ιδιαίτερη σημασία στα χρονικά του ποδοσφαίρου.

Ποτέ ξανά δεν είχε υπάρξει ανάλογου μεγέθους προσέλευση κόσμου σε ματς του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών στην Αγγλία και η Άρσεναλ κατάφερε να συγκεντρώσει 60.063 οπαδούς στις εξέδρες του «Έμιρεϊτς»!

Και μπορεί η βραδιά να έκλεισε με δάκρυα για τις κοπέλες του λονδρέζικου συλλόγου, με την Βόλφσμπουργκ να διαμορφώνει το τελικό 3-2 στην παράταση του ημιτελικού, όμως, το γυναικείο ποδόσφαιρο έδειξε πως όχι απλά αναπτύσσεται, αλλά… γιγαντώνει!

Και μόλις πριν από μια 10ετία, πάλι με τις ίδιες ομάδες, πάλι το ίδιο σημείο της διοργάνωσης, το ματς είχε διεξαχθεί το μικρό Meadow Park, με τον κόσμο να δίνει τότε ελάχιστη σημασία, αφού είχαν βρεθεί στο γήπεδο 1.406 άνθρωποι...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης