Χούλιαν Άλβαρες: Το άστρο του λάμπει, ακόμα και υπό την σκιά του Χάαλαντ!

Αν και όλα τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται στον Έρλινγκ Χάαλαντ, που έφτασε τα 50 γκολ στη σεζόν, ειδική μνεία αξίζει και ο ταλαντούχος αντικαταστάτης του, αφού ο Άλβαρες… ξεχειλίζει από ποιότητα και εκμεταλλεύεται οποιαδήποτε ευκαιρία του δίνεται για να ξεχωρίσει!  



Χούλιαν Άλβαρες: Το άστρο του λάμπει, ακόμα και υπό την σκιά του Χάαλαντ!

Κάθε φορά που τον έχει χρειαστεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα, είτε για να καλύψει το κενό του Χάαλαντ, είτε για να τον πλαισιώσει, εκείνος δήλωσε «παρών». Ο Άλβαρες πέτυχε ένα φανταστικό γκολ απέναντι στη Φούλαμ (2-1, 30/04), στο ματς του «Κρέιβεν Κότατζ» και έφτασε τα έξι φέτος στη Premier League, σε οκτώ εμφανίσεις ως βασικός.

Πάντοτε εκεί, στα δύσκολα, για να δώσει τις απαραίτητες λύσεις που χρειάζεται η Μάντσεστερ Σίτι. Μπορεί να μην αγωνίζεται συστηματικά, ωστόσο είναι διαρκώς στη καλύτερη δυνατή κατάσταση και με την σωστή νοοτροπία για να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δίνεται. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Αργεντινή, λειτούργησε κατά αυτόν τον τρόπο και στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Στα γήπεδα αυτού, υπενθύμισε στον Πεπ ότι διαθέτει έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο στο ρόστερ του, αφού ο 23χρονος σημείωσε τέσσερα γκολ, σε μία τρελή πορεία μέχρι τη κορυφή του κόσμου. Ταυτόχρονα, έχει συνολικά 19 τέρματα στη χρονιά, με τα 15 εξ αυτών να έρχονται με τη φανέλα των «πολιτών».

 

Ο Άλβαρες είναι ο δεύτερος σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις για την ομάδα του Πεπ και κάνει ήδη… απόσβεση, τα 17 εκατ. ευρώ που έδωσε στη Ρίβερ Πλέιτ, για να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο του 2022.

Μολονότι έχει έναν από τους πιο δύσκολους ρόλους στην Σίτι, να καλύψει τα γκολ του Χάαλαντ δηλαδή, εκείνος δεν πτοείται και, αντ’ αυτού, αντλεί επιπλέον κίνητρο, έχοντάς τον ως πρότυπο. Το ταλέντο του είναι αστείρευτο και φαίνεται ακόμα και υπό την σκιά του Νορβηγού...

 

 

Χρήστος Σκούρας