Ο Άρνολντ μπορεί να γίνει ρυθμιστής του παιχνιδιού της Λίβερπουλ

Παίρνοντας τον διαθέσιμο χώρο από τον άξονα της μεσαίας γραμμής γι’ ακόμα μια φορά, ο Αλεξάντερ – Άρνολντ κατάφερε και ήλεγξε γι’ ακόμα ένα παιχνίδι τον τρόπο ανάπτυξης της Λίβερπουλ, συμμετείχε στην επιθετικές βλέψεις της ομάδας του και οι φορές που η μπάλα περνάει από εκείνον, μπορεί να του δώσει βαρυσήμαντο ρόλο.  



Ο Άρνολντ μπορεί να γίνει ρυθμιστής του παιχνιδιού της Λίβερπουλ

Το χαίρεται, την ξέρει την θέση, βγάζει τον πολύ καλύτερο εαυτό του εκεί – διότι και ως δεξιός φουλ μπακ τα προηγούμενα χρόνια είχε συμβάλλει μαζί με τον Ρόμπερτσον στην δόξα που απέκτησε η συγκεκριμένη ιδιότητα – με τους «κόκκινους» και τον Κλοπ να το εκμεταλλεύονται στο έπακρο.

Ο Αλεξάντερ – Άρνολντ και στο παιχνίδι με την Φούλαμ στο «Άνφιλντ» το βράδυ της Τετάρτης επιχείρησε να μην ξεφύγει το ματς από τον έλεγχο της ομάδας του, φυσικά το επιθετικό του ένστικτο βγήκε στην επιφάνεια αμέσως, ωστόσο, η παρουσία του πλέον στις αναμετρήσεις όπου προσφέρει ως χαφ, είναι αρκετά πιο βαρύγδουπη.

Είναι χαρακτηριστικό πως είχε 122 επαφές με την μπάλα, τις περισσότερες από κάθε άλλον στο ματς (!) και είχε και τις περισσότερες ανακτήσεις της κατοχή (15)!

Φυσικά, ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να προωθήσει το παιχνίδι της Λίβερπουλ, τον οδήγησε στις περισσότερες μεταβιβάσεις στο επιθετικό τρίτο για την ομάδα του (23), αλλά και στις περισσότερες μεταβιβάσεις εντός της αντίπαλης περιοχής (12)!

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης