Μέσα σε 11 λεπτά τον Απρίλη, ο Λούκας Μόουρα ήταν... καταστροφή!

Στα πολλά αδιόρθωτα προβλήματα της Τότεναμ, προστίθεται και η φετινή αδυναμία του Λούκας Μόουρα να βοηθήσει. Κανένα γκολ, μία κόκκινη κάρτα και μία «ασίστ» στη… Λίβερπουλ!  



Μέσα σε 11 λεπτά τον Απρίλη, ο Λούκας Μόουρα ήταν... καταστροφή!

Αμέτρητα είναι τα πράγματα, που εξελίσσονται αρνητικά στη Τότεναμ αυτή τη χρονιά. Από την 6η θέση στη Premier League και τα απογοητευτικά της αποτελέσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, έως τους αποκλεισμούς με κατεβασμένα τα χέρια σε Κύπελλο και Champions League.

Η όλη κατάσταση με τον Αντόνιο Κόντε, μετά τα σχόλια του, και την λύση της μεταξύ τους συνεργασίας, θα μπορούσε να θεωρηθεί το… κερασάκι στη τούρτα, ωστόσο, πέραν των άλλων, η αρνητική συνεισφορά του Λούκας Μόουρα, στρίβει το μαχαίρι ακόμα πιο βαθιά στις πληγές των «σπιρουνιών».

Ο Βραζιλιάνος έχει αποδειχθεί… μοιραίος για την Τότεναμ, μολονότι έχει αγωνιστεί μόλις 11 λεπτά μέσα στον Απρίλιο! Η αρχή έγινε στο παιχνίδι με την Έβερτον (03/04), με την ομάδα του να προηγείται, έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στο 82’ και έξι λεπτά αργότερα, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, για ένα άσχημο μαρκάρισμα πάνω στον Μάικλ Κιν.

 

Ως εκ τούτου, η αριθμητική ανισορροπία αποκαταστάθηκε και η Έβερτον βρήκε γκολ ισοφάρισης στο 90’. Ποιος ήταν ο σκόρερ; Μα φυσικά, ο κεντρικός αμυντικός των «ζαχαρωτών», ο οποίος πήρε εκδίκηση για το μαρκάρισμα νωρίτερα.

Ο Μόουρα απουσίασε σε τρία ματς στη συνέχεια, ως τιμωρημένος, ενώ έμεινε στον πάγκο στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-2, 27/04). Έτσι, ήρθε η αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ, με την Τότεναμ να βρίσκεται πίσω στο σκορ και τον ίδιο να γίνεται αλλαγή στο 90ο λεπτό. Η ομάδα του έψαχνε ένα γκολ ισοφάρισης (3-2) και αυτό ήρθε απ’ τον συμπατριώτη του, τον Ριτσάρλισον στο 90+3’. Όλα έδειχναν, ότι το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο.

Παρ’ όλα αυτά, 99 δευτερόλεπτα αργότερα, ο 30χρονος επιθετικός σε μόλις μία από τις έξι επαφές του με τη μπάλα, έστρωσε άθελα του στον Ζότα, ο οποίος πλάσαρε τον Φρέιζερ Φόρστερ και έδωσε τη νίκη στους «κόκκινους» (4-3). 

Ο Βραζιλιάνος μοίρασε «ασίστ» στον επιθετικό της Λίβερπουλ, τη στιγμή που ο ίδιος δεν έχει συμμετοχή σε γκολ της ομάδας του και την «πλήγωσε» εκ νέου.

 

 

Χρήστος Σκούρας