Τζάκα: Η αφοσίωση και το σπριντ από την απέναντι περιοχή για ν’ αποτρέψει το γκολ! (vid)

Γι’ αυτό είναι ηγετική προσωπικότητα και γι’ αυτό τον σέβονται στ’ αποδυτήρια. Γι’ αυτό και ο Έντεγκααρντ τον αφήνει πάντοτε να κάνει εκείνος τις ομιλίες. Ο Γκρανίτ Τζάκα στο ματς με την Νιούκαστλ έδειξε πόσο… Άρσεναλ νιώθει, επιδεικνύοντας αφοσίωση από την οποία θα ήθελε να παραδειγματιστούν οι συμπαίκτες του.  



Τζάκα: Η αφοσίωση και το σπριντ από την απέναντι περιοχή για ν’ αποτρέψει το γκολ! (vid)

Ο Ελβετός χαφ έχει βρει πλέον τον καλύτερο εαυτό του στους «κανονιέρηδες», παρά τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν και όσα τον είχαν οδηγήσει ένα βήμα από την πόρτα της εξόδου, στην οποία είχε ήδη τοποθετήσει τις βαλίτσες με τα πράγματά του.

Και πέρα από την συμβολή του στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου, στον εντυπωσιακό πρωταθλητισμό της ομάδας του Αρτέτα, ο Τζάκα αποτελεί παράδειγμα για την αφοσίωση και την συγκέντρωσή του στα ματς. Κάπως έτσι το έκανε και απέναντι στην Νιούκαστλ, με το τρομερό σπριντ στο 58ο λεπτό. Από το μαρκάρισμα στο επιθετικό τρίτο, έβλεπε τους αντιπάλους του ν’ αναπτύσσονται και δεν σταμάτησε στιγμή να μελετάει τις κινήσεις τους και να επιστρέφει προς την άμυνα.

Την κατάλληλη στιγμή έκανε το καθοριστικό τάκλιν για ν’ αποτρέψει την καλή ευκαιρία μπροστά στα γκολπόστ του Ράμσντεϊλ και ο Κίβιορ τον συμπλήρωσε στέλνοντας την μπάλα μακριά.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης